"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פקח עם יד קלה על הגז
עקב שער תקול, השתחרר נסיך הכלב מגינת הכלבים - וזכה ליחס אלים מפקח העירייה • עיריית ת"א: "הפקח חש מאוים"
נסיך הכלב // צילום: מיכל צימרמן // נסיך אמיתי. הכלב שרוסס

פקח עם יד קלה על הגז

עקב שער תקול, השתחרר נסיך הכלב מגינת הכלבים - וזכה ליחס אלים מפקח העירייה • עיריית ת"א: "הפקח חש מאוים"

יעל נשיא
, עודכן

גינות כלבים בערים הגדולות, משמשות בעלי כלבים שיוכלו לשחררם במקום בטוח שלא מפריע לאיש. הגינות מאפשרות לכלביםהסגורים בדרך כלל בדירות בעיר - להוציא קצת אנרגיה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

זה בדיוק מה שפרדי קובזמן ומיכל צימרמן עושים כדרך קבע עם כלבם נסיך, שאוהב לבלות ולחלץ עצמותיו בגינת הכלבים ב"גן זיסו", הקרובה לביתם שבמרכז תל אביב. אבל הפעם, זה נגמר אחרת. פקח של העירייה לא היסס, ולרגע אחד בו נסיך הצליח להשתחרר מהגינה שלא גודרה כראוי (כך על פי הסרטון שבראש הידיעה), פגע בו הפקח בצורה אלימה וגסה, כך לטענתם.

"זה הנסיך הקטן שלנו", כתבה אמש מיכל בפוסט בפייסבוק שהעלתה ובו שיתפה את חבריה במקרה, "בגלל שפוסטים כאלה נוטים לפעמים להיות ארוכים אני אגש ישר לשורה התחתונה - פקח של העירייה ריסס אותו בגז מדמיע. הוא שיחק בגינה מסודרת ומגודרת שהשער שלה לא תקין ואי אפשר לסגור אותו היטב. כשהפקח הגיע נסיך הגאון דחף את השער עם הרגל החמודה שלו ורץ החוצה".

פרדי, ששהה עמו באותו זמן, מיהר לקרוא לנסיך, שכמו כלב מחונך היטב, חזר מיד פנימה אל שטח הגינה. אך מתברר כי בחלון ההזדמנויות הקצר שבו הספיק לשהות ב"שטח האסור", הספיק הפקח לרסס את נסיך בגז מדמיע.

התגרד והקיא. נסיך // צילום: מיכל צימרמן

נסיך התגרד בכל גופו, גירוד שעבר גם לבעלים שלו שניסה להרגיעו. לאחר מכן הוא הקיא כמה וכמה פעמים ונלקח לטיפול וטרינרי.

"נכון שהוא נבח אבל הוא כלב, ואם מישהו מפחד מכלבים נובחים לא כדאי שהוא יהיה פקח של הסיירת הירוקה. הכלב מסתובב תמיד קשור ברצועה בעוד הפקח מסתובב בגינות הכלבים שלנו חופשי וחמוש והוא לא מהסס אפילו רגע לפני שהוא מרסס. זה לא חוקי, לא אנושי ובעיקר זה לא מגיע לכלב שלנו או לשום כלב אחר", כתבה מיכל.

הפקח, טען כי הכלב היה משוחרר, ואף רשם לפרדי דוח ובו דרישה לשלם קנס בסך 475 שקלים. פרדי ומיכל פנו למוקד פניות הציבור של עיריית ת"א, ונענו כי הנושא ייבדק.

בעקבות פניית "ישראל היום" לעירייה, נמסרה התגובה הבאה: "הכלב הסתובב משוחרר, ללא רצועה וללא השגחה מחוץ לגינת הכלבים, ורץ במהירות לעבר הפקח שעשה צעדיו לכיוון הגינה. הפקח, שחש מאוים על ידי הכלב, השתמש בגז פלפל על מנת להרחיקו. כעבור זמן קצר הופיע בעל הכלב, ומשהתבקש על ידי הפקח להזדהות, סירב בתוקף והחל להימלט מהמקום. רק משהזמין הפקח את המשטרה לגינה, הסכים בעל הכלב להזדהות. השער ניתן לסגירה, ועל בעלי הכלבים חלה החובה להקפיד על נעילתו".

בתגובה לדברי העירייה טען פרדי, כי כשפגש בפקח – הוא לא הציג את עצמו, אלא דרש ממנו להזדהות והרים עליו את קולו. על כן סירב הוא להציג בפניו תעודה מזהה. פרדי אישר, שרק כשהגיע שוטר למקום הוא הסכים להזדהות בפני הפקח.

פינת אימוץ הכלבים והחתולים של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...