"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האי הסודי

בלי אטרקציות או דילים של הכל כלול, הפך האי קרפאתוס לאחד מיעדי התיירות המבוקשים ביותר • אולי משום שבכל שבוע מותרת אליו הכניסה ל־2,700 תיירים בלבד

,עודכן
צילום: //

כאשר אנו מתכננים חופשה חלומית, אחד הדברים החשובים ביותר הוא למצוא מקום שבו נוכל להעביר את קצב שיגרת היומיום שלנו ממצב רועש ותזזיתי למצב של שקט. בדיוק למי שלא רוצה להרחיק 11 שעות טיסה לחופים הקסומים של תאילנד, מתגלה במלוא יופיו האי היווני קרפאתוס, במרחק של שעה וחצי טיסה מכאן, בין רודוס לכרתים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אי קטן וסודי השוכן בלב הים הקרפאתי ומוקף בחופי טורקיז בתוליים, בטבע פראי ובכפרים ציוריים, אשר מעביר את השוהים בו מסע קולינרי בין הטברנות המקומיות שוקקות החיים. עוד בטרם נחיתה מתגלה גן העדן הקטן מחלון המטוס, מציף את העיניים בצבעים כחולים משכרים הנגלים מחופי הים. הגימיק השיווקי שעבד בשנתיים האחרונות מאז התגלה המקום הוא שבכל רגע נתון יכולים להיות באי רק עד 70 ישראלים, דבר שמשך רבים לרצות להיות הראשונים לכבוש ולהיכבש. השנה הוחלט להגדיל את המקומות על הטיסה הישירה לאי מישראל לכ־120 איש. ועדיין בכל שבוע נתון ישהו באי מקסימום 2,700 תיירים מכל העולם, הכל מתוך כוונה לשמור על בתוליות המקום.

צילום: לירון ורדי גלר

אחד המלונות המומלצים בעל חמישה כוכבים הוא אלימונדו, עם בריכה שקו האופק שלה מתמזג עם הים, מתקני ספא ואינטרנט חינם בלובי. במלון מדיטריאן, הנמצא בהמשך החוף, בר וחוף ים פרטי. המלון פשוט יותר, ולמרות המאמצים להשקיע בעיצובו, הוא עדיין מזכיר מלון שלושה כוכבים. המחירים? החל מ־489 יורו לאדם בחדר זוגי כולל טיסה.

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

באי גרים כ־4,000 תושבים, ושטחו כ־324 קמ"ר. המשמעות היא שאפשר לסייר בכל האי בשעה וחצי בלבד. פרנסת התושבים מתבססת על תיירות מקומית, אבל גם העבודה פה היא בגדר המלצה. המקומיים עובדים עד אחת ומהשעה חמש. לכן לא תמצאו חנויות רבות פתוחות רוב היום, ואין פה שווקים רועשים.

באי ממוקמות טברנות רבות, שהמומלצות בהן: פלאגוס ו־הלנקון. במחירים שפויים של עד 20 יורו לסועד תקבלו אוכל יווני משובח: ציזיקי, סופלקי וסלט יווני, ותצאו מבושמים מאוזו. והכל מתובל במוסיקה יוונית של נגנים מקומיים. את שבירת הצלחות המקובלת כנראה כבר לא תחוו, לא כי נגמרו הצלחות אלא כי העניין הוצא מחוץ לחוק.

צילום: לירון ורדי גלר

למי שהמנוחה הספיקה לו ורוצה להכיר את האי, אחד הסיורים המומלצים הוא שיט בספינת פיראטים. תמורת 25 יורו לאדם תשוטו לחופים קסומים עם מי טורקיז שקופים, אבנים וצדפים, עצים מצלים מהגבעות ושקט מופתי.

מסלול נוסף מומלץ הוא לכפר אולימפוס הנמצא בצפון האי. אפשר להגיע אליו באוטובוס או ברכב פרטי, ובנסיעה של כשעה ממש חוזרים אחורה בזמן. בכפר זה הנשים הן אלה שמנהלות את חיי היומיום (ועל פניהן שפם), אופות לחם בתנור הממוקם בחצר ורועות עיזים. שלווה, כבר אמרנו?

הכותבת היתה אורחת חברת אופק נסיעותטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר