פאדג' שוקולד ועוגת שיש // צילום: איתיאל ציון // פאדג' שוקולד ועוגת שיש. לא צריך לגלות שהשתמשתם בתחליף סוכר

מתכונים נפלאים ללא סוכר

להיות בלי, להרגיש עם: עוגת פאדג' שוקולד, עוגיות ועוגת שיש, והכל ללא סוכר

בעקבות כמה בקשות החלטתי לפנק את הסוכרתיים ולהראות להם שיש אופציות ומבחר גם בשבילם. הבאתי לכם מתכון לעוגה עם מעט קרם - עוגת פאדג' שוקולד שהיא פשוט טעימה; שני סוגי עוגיות: עוגיות אגוזי לוז, וקנטוצ'יני - עוגיות מושלמות לצד הקפה; וגם עוגת שיש קלאסית, נפלאה וטעימה. את הממתיק, "כמו סוכר" (שמשתמשים בו גם בקונדיטוריות) אני ממליץ לקנות בחנויות אפייה מתמחות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוגיות אגוזי לוז ללא סוכר

עוגיות פריכות וטעימות ללא סוכר שמכילות אגוזי לוז, חמאה, תחליף סוכר וקמח. עם מעט מאוד חומרים מקבלים עוגיות מעולות, שמשאירות בפה טעם של עוד. 

החומרים (לכ־30 עוגיות):

• 180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 

• 60 גרם "כמו סוכר" (1/4 כוס)

• 245 גרם קמח (3/4 1 כוסות) 

• 60 גרם אגוזי לוז טחונים דק (1/2 כוס)

• קורט ונילין (ראש כפית)

במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים את התערובת הפירורית למשטח עבודה לא מקומח ובעזרת הידיים לשים את התערובת עד לקבלת בצק. קורצים מעט מן הבצק ומגלגלים לכדור בקוטר 4-3 ס"מ. 

מניחים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים של 2 ס"מ, ופוחסים מעט עם האצבעות, כדי שהכדורים לא יזוזו בתבנית האפייה. מעבירים את התבנית למקרר לכ־30 דקות. מחממים את התנור ל־160 מעלות ואופים כ־15 דקות עד להזהבה קלה. לשמור בצנצנת עד עשרה ימים.

קנטוצ'יני - עוגיות חמאה עם פיסטוק, פקאן ושקדים

עוגיות חמאה קלאסיות עם שדרוג של פיסטוקים, אגוזי פקאן ושקדים. את העוגיות האלה אני מאוד אוהב כיוון שאין הבדל בטעם. 

החומרים (לכ־60 עוגיות):

• 350 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

• 11/3 כוסות "כמו סוכר"

• 3 ביצים מידה XL

• 700 גרם קמח (5 כוסות) 

• שקית אבקת אפייה

• 250 גרם פיסטוק, פקאן, שקדים קצוצים

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה וה"כמו סוכר" במהירות איטית עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הביצים, הקמח, השקדים, הפיסטוק והפקאן ומערבבים דקה נוספת במהירות איטית, עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים ומחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים שאותם מגלגלים לגלילים בקוטר 3 ס"מ. מסדרים את הגלילים על מגש, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכמה שעות כדי שיתקשו ויהיו נוחים לחיתוך. 

מוציאים גליל אחר גליל ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ בעזרת סכין בעלת להב לא משונן ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב־170 מעלות כ־12 דקות, מצננים ושומרים בצנצנת כעשרה ימים.

עוגת פאדג' שוקולד ללא סוכר

פינוק לכל הסוכרתיים - עוגה שוקולדית בעלת מרקם לח ונמס בפה, שבכלל לא מרגישים שהיא עוגה עם תחליף סוכר. המתכון מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או לתבנית פיירקס בגודל 17X27 ס"מ. 

החומרים: 

• 7 ביצים מופרדות 

• 160 מ"ל חלב (2/3 כוס) 

• 120 גרם קמח מנופה (כוס)

• 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר 

• 300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 300 גרם "כמו סוכר" (1.5 כוסות) 

לציפוי: 

• 1/2 מכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) 

• 100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר 

מחממים תנור ל־180 מעלות. בעזרת מטרפה ידנית טורפים את החלמונים לקערה, מוסיפים את הקמח וממשיכים בפעולת הערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה. ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים. 

במיקסר מקציפים את החלבונים עם ה"כמו סוכר" במהירות גבוהה כ־4 דקות עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה (חשוב לשים לב, אחרת העוגה תעלה במהלך האפייה ואחר כך תיפול). מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. 

משמנים את התבניות ומעבירים לתוכן את התערובת. מעבירים את התבניות לתבנית אפייה נוספת, בעלת דפנות גבוהות, ויוצקים לתוכה מים בגובה 2 ס"מ. אופים 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ומצננים היטב. 

מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה בסיר קטן. מסירים מן האש, שוברים פנימה את השוקולד המריר, מערבבים לאחידות ומצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגות מהתבניות ויוצקים עליהן את קרם השוקולד (אם אפיתם בפיירקס, צפו את העוגה בתוך הפיירקס). שומרים במקרר עד שבוע ימים. 

עוגת שיש ללא סוכר

המתכון מתאים לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ או לשתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ. הקסם של העוגה הזאת טמון בשמנת החמוצה, והיא מעניקה לעוגה רכות ונימוחות יוצאת מן הכלל. אני אישית אוהב להשקיע כמה דקות נוספות בהקצפת החמאה, ה"כמו סוכר" והביצים כדי לקבל עוגה אוורירית יותר. 

החומרים: 

• 150 גרם חמאה רכה 

• 300 גרם "כמו סוכר" (2 כוסות) 

• 3 ביצים גודל XL 

• 375 גרם קמח (3.5 כוסות + כף) 

• 1.5 כפיות אבקת אפייה

• 90 מ"ל חלב

• 1.5 גביעי שמנת חמוצה (300 גרם) 

• קורט ונילין (ראש כפית)

• 75 גרם שוקולד מריר ללא סוכר 

• 3/4 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)

מחממים תנור ל־170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את ה"כמו סוכר" והחמאה הרכה כ־5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד שהן נבלעות בתערובת. 

מנפים את כל החומרים היבשים יחד ומוסיפים לתוך תערובת הביצים שבמיקסר. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלב, השמנת והוונילין. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל. 

יוצקים שני שלישים מהתערובת לתבנית משומנת ומעל יוצקים את השוקולד המומס. מכסים ביתרת התערובת ומערבבים מעט באמצעות סכין ליצירת מראה שיש. אופים כ־50 דקות בתבנית העגולה או 45-50 דקות בתבניות המוארכות, עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. שומרים מחוץ למקרר עד חמישה ימים. 

הערות: אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים ולהוסיף מעט גרידת תפוז. את השמנת אפשר להחליף ביוגורט רזה 3% שומן. 

shemo1@bezeqint.net

צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון, הפקה: שרון שובל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...