"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רואים 66

במעבר חד: ישראל תרים את הראש - ותצא לחגוג יום הולדת 66 למדינה • העצב יתחלף בהנפת דגלים ובנפנוף מעל המנגלים • חג עצמאות שמח!

0
חזרה גנרלית לקראת הטקס בהר הרצל // חזרה גנרלית לקראת הטקס בהר הרצל, בימים האחרונים ,
חזרה גנרלית לקראת הטקס בהר הרצל // חזרה גנרלית לקראת הטקס בהר הרצל, בימים האחרונים

ישראל תעשה הערב את המעבר החד והמורכב מהתכנסות בתוך זיכרון הנופלים אל חגיגות יום העצמאות. הדמעות יוחלפו בחיוכים, והדממה תהפוך פתאום לשמחה אדירה, שתיתן את הטון ליום הולדתה ה־66 של המדינה. בכך יינתן האות לדגלים לשוב לראש התורן, לשמיים - להתמלא בזיקוקים, ולישראלים - לצאת ולעשות את מה שהם יודעים לעשות היטב: ליהנות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אירועי יום העצמאות ייפתחו הערב בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל, שיעמוד בסימן "זמן נשים - הישגים ואתגרים". כרגיל, בערב יום העצמאות נמלא את הבמות ואת מוקדי הבילוי ברחבי הארץ. כדי לוודא שנוכל לחזור הביתה בשלום, גם השנה יפעלו קווי הלילה במהלך הלילה בכ־65 ערים ויישובים. "חשוב שצעירים ברחבי הארץ וגם הוריהם יידעו שיש אלטרנטיבה מצוינת, ובעיקר בטוחה וחסכונית יותר מרכב פרטי, בייחוד כשיוצאים לבלות ולשתות", אמר שר התחבורה ישראל כ"ץ.

במסגרת חגיגות יום העצמאות נציגות ישראל באו"ם תקיים יריד יזמות שיציג מוצרים של חברות ישראליות, אשר יכולים להיות שימושיים במיוחד עבור האו"ם וכוחות השלום שלו ברחבי העולם.

זהירות, אל תשחקו באש

את חגיגת יום העצמאות המרכזית של ישראל יארח מחר בבוקר הנשיא שמעון פרס, שיעניק תעודות הצטיינות ל־120 קצינים וחיילים מכל יחידות הצבא. אותם מצטיינים, בינתיים, נפגשו אתמול עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין.

כך או אחרת, האירוע ימשיך בחגיגת "שרים עצמאות" בהשתתפות רה"מ בנימין נתניהו, שר הביטחון משה (בוגי) יעלון, הרמטכ"ל רא"ל בנימין (בני) גנץ ואלופי המטה הכללי בעבר ובהווה.

בתי הזיקוק. מכינים את הזיקוקים הצבעוניים של יום העצמאות. צילום: יונתן זינדל

מסורת אחרת של יום העצמאות, שתתקיים מחר, היא חידון התנ"ך העולמי לנוער. החידון יתקיים במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך שי פירון.

ומה בעניין מזג האוויר? גל החום שתקף אותנו צפוי להימשך היום. חזאי מטאו־טק נחום מליק מסר כי מחר, יום העצמאות, גל החום ייחלש - אך תנאי שרב יוסיפו לשרור בעיקר במזרח הארץ. בקרן הקיימת לישראל נערכים לקליטתם של יותר ממיליון חוגגים. "בשום מקרה אין להדליק אש ביער, אלא רק במקום מוסדר", מזכירים בקרן.

בחו"ל כבר התחילו לחגוג עצמאות

אך הרשויות מתכוננות לגרוע ביותר: בעקבות השרב הקיצוני הורה אגף המבצעים ברשות הארצית לכבאות ולהצלה לתגבר את צוותי הכיבוי במחוזות צפון, מרכז וירושלים, ומטוסי הכיבוי נמצאים בכוננות הזנקה.

ואם בכלי טיס עסקינן, במהלך יום העצמאות יערוך צה"ל מטס מיוחד של חיל האוויר בשמי הארץ, כהצדעה למדינת ישראל ולאזרחיה. נוסף על כך, כבכל שנה ייפתחו לקהל הרחב בסיסים נבחרים של חיל האוויר, חיל הים, זרוע היבשה והפיקודים השונים.

אגב, בניו יורק יש מי שהתחיל כבר אתמול את חגיגות יום העצמאות. אלפי יהודים נאספו במרכז הקהילתי היהודי (JCC) במנהטן ובמרכזים קהילתיים בברוקלין. החגיגות מתקיימות ביוזמת הפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA), שתורמת לפרויקטים שונים בישראל כ־30 מיליון דולר בכל שנה. "הקהילה היהודית בניו יורק נרגשת לחגוג את יום העצמאות ולהראות את תמיכתה במדינת ישראל", ציין דוד מלאך, מנהל חטיבת העם היהודי בפדרציה.

בהכנת הידיעה השתתפו דן לביא, שלמה צזנה, יורי ילון, גדעון אלון, לילך שובל, יעל ברנובסקי, שלומי דיאז, מיטל יסעור בית־אור ואיציק סבן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר