"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כסף חדש: הכירו את "הפרחים של רעננה"
מטבע "פרחי רעננה" ישמש למסחר בעסקים בעיר ובמוסדות העירייה • המטרה העיקרית: חיזוק הכלכלה המקומית
צילום: אי.אף.פי //

כסף חדש: הכירו את "הפרחים של רעננה"

מטבע "פרחי רעננה" ישמש למסחר בעסקים בעיר ובמוסדות העירייה • המטרה העיקרית: חיזוק הכלכלה המקומית

מירי עדן
, עודכן

בשקט־בשקט ייוולד בימים הקרובים מטבע ישראלי חדש, "פרחי רעננה" שמו. מדובר במטבע קהילתי־מקומי, שיהיה סחיר רק בעיר רעננה בקרב תושבים, עסקים ומוסדות הקשורים לעירייה. בהמשך יושקו מערכות של מטבעות עירוניים בעוד שתי ערים מרכזיות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מטבעות קהילתיים פועלים במקומות שונים בעולם, ומטרתם היא להשאיר את הכסף בקהילה: המטבע מעודד את נטייתם של עסקים מקומיים להוציא את הכנסותיהם זה אצל זה, וכך מתחזקת הכלכלה המקומית, שהמטבע "מסתובב" רק בה.

כל מי שיירשם למערכת הפרחים העירונית, יקבל מייד 100 פרחים "בונוס", שבהם יוכל להתחיל "לסחור" ולרכוש מוצרים ושירותים מבתי עסק שונים, ואפילו כרטיסים לבריכה העירונית ולמופעי תרבות. עד כה פעל בעיר "בנק זמן", שאיפשר המרת זמן בזמן (למשל, שעת בייביסיטר תמורת שעת שיעור פרטי באנגלית). פלטפורמת הפרחים תרחיב את אופציית ההמרה גם למוצרים ולשירותים. יצוין כי הפרחים יוכלו להיסחר גם באמצעות כרטיס אשראי ייעודי ומקומי, שיהיה תקף רק בקרב העסקים בעיר.

על הצד ההתנדבותי בפרויקט מנצחת חברת המועצה (מפד"ל) דרורה כהן, יו"ר ועדת הנוער וועדת המתנדבים, שגם הקימה את בנק הזמן בעיר. "בימים אלה ממש מבוצעות ההתאמות האחרונות למערכת ממוחשבת מתקדמת, שתאפשר לכל מי שיירשם לפרויקט הפרחים להציג את מרכולתו ו'להחליף' משאבים תמורת פרחים", אמרה כהן, "חברי קהילת בנק הזמן יוכלו להמיר את הזמן שנזקף לזכותם בפרחים ולהמשיך 'לסחור' במערכת העירונית. אני מאושרת. זה חלום שהתגשם". את ההמרה מבצעת מערכת הסליקה המתקדמת מסוגה בעולם - PCI DSS level 1 של מיזם ישראלי בשם "הכוורת", שנועד לסייע לקהילות לנהל מערכות מטבע חלופי.

המערכת החדשנית בנויה על תשתית קוד פתוח, ומאחוריה עומדים פעילים בולטים מהתנועה לשינוי מוניטרי וממרכז השל, ובהם האמן אריה בן דוד, פרופ' יהודה כהנא (מבעלי חברות איתוראן ופנגו), יואב להמן (לשעבר המפקח על הבנקים).

נכון לכתיבת שורות אלה, בעיריית רעננה לא היו מעוניינים להתייחס לפרויקט החדש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...