המפתחות אצל הג'ינג'י

בגיל 52 ואחרי ההצלחה בהפועל ת"א, ארז אדלשטיין מקבל את נבחרת ישראל ברגע הנכון בקריירה • הוויתור של צביקה שרף מסמן את היעד האמיתי שלו: ראשות האיגוד • אבי סגל על מינוי ראוי בדרך ששוב לא הוסיפה כבוד לאיגוד הכדורסל

אדלשטיין. תהליך רע, בחירה מצוינת // אדלשטיין. תהליך רע, בחירה מצוינת ,
אדלשטיין. תהליך רע, בחירה מצוינת // אדלשטיין. תהליך רע, בחירה מצוינת

1 בתום תהליך ארוך ומסורבל, יש מאמן לנבחרת ישראל. ארז אדלשטיין יהיה מי שיצטרך להוביל את השחקנים בכחול־לבן לאליפות אירופה 2015 באוקראינה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

זו היתה מטוטלת שבה עלו וירדו שמות בקצב מסחרר. שלשום בלילה צביקה שרף היה אמור לקבל את המינוי. יו"ר סיעת עוז החליט להסיר את מועמדותו, אחרי שהחליט שהוא ממשיך בפעילותו באיגוד. בצעד הזה הוציא שרף את עצמו ואת האיגוד ממינוי שהיתה מודבקת לו תווית פוליטית. ההצעה כי ישעה את עצמו לתקופת פעילות הנבחרת היתה בלתי ישימה. מצב שבו היה עובד באיגוד מצד אחד ומבקר את מוסדותיו מצד אחר, לא היה מתקבל מבחינה ציבורית. 

ישיבת הוועדה המקצועית שנקבעה לצהריים היתה אמורה להיות סוערת, אבל המהלך של שרף הפך אותה לישיבה של חצי שעה בלבד, שבה התקבלה ההחלטה להמליץ על מינויו של אדלשטיין. המינוי אמור לעבור רשמית ביום רביעי הקרוב. אדלשטיין, כזכור, כבר עבד בעבר כעוזר מאמן הנבחרת של שרף בקמפיין אליפות אירופה 2009.

2 אתמול, כששרף בדרך לתפקיד, כתבתי כאן שהוא לא מפסיק להפתיע. מצד אחר, זו הפעם השלישית בשנים האחרונות שמינוי יוקרתי חומק לו מהידיים ברגע האחרון. ב־2009 הוא היה אמור להיות המנהל המקצועי של האיגוד וכבר היה בדרך למסיבת עיתונאים, אבל המינוי טורפד. לפני כארבעה חודשים הוא היה אמור להתמנות ליו"ר הוועדה המקצועית, אך בסופו של דבר התפקיד לא ניתן לו על רקע המלחמות עם סיעת עוז.

במהלך שלו שרף מסמן את עצמו כמי שבא לאיגוד לתקופה ארוכה וכמי שמפלגתו תמשיך להיות אופוזיציה לוחמת. יותר מכל, הוא מסמן את ראשות האיגוד כמטרה מוצהרת. בסיעה שלו בטוחים שזה יקרה.

3 התהליך היה רע אבל הבחירה מצוינת. מבחינת כדורסל ובשלות לתפקיד, ה"ג'ינג'י" הוא כמעט קונצנזוס. הוא מגיע לתפקיד בטיימינג מצוין מבחינת הקריירה (ההצלחה של הפועל ת"א), הגיל (52), הניסיון, הרקורד, הכדורסל המודרני והקבוצתי שהקבוצות שלו משחקות והעובדה שהוא מפיח משב רוח חדש בנבחרת.  

ואולי הכי חשובים אלה האמונה של אדלשטיין בשחקן הישראלי והקידום של המקומיים. לא מעט שחקנים חייבים לו את הקריירה, ולא מעט עשו אצלו את העונה הכי טובה בקריירה. רביב לימונד יסכים.

*   *   *

מאמן הנבחרת הטרי, לפני תשעה חודשים:

"פניני לא ראוי להיות בנבחרת"

"מפריע לי שגיא פניני בנבחרת ישראל. איפה העונש? איפה המסר לשחקנים הצעירים? ככה אנחנו רוצים לחנך את הנוער שלנו? זה הורג אותי. אנחנו כל הזמן אומרים שהנבחרת היא כמו סיירת, כמו מילואים. פניני לא ראוי להיות בנבחרת באליפות אירופה הקרובה. תחשבו איזה פיגורות לבשו את המדים האלה - איתמר מרזל, בועז ינאי ומיקי ברקוביץ'".

הדובר: לא אחר ממאמן הנבחרת הטרי, ארז אדלשטיין. בראיון מיוחד שהעניק לפני תשעה חודשים למוסף "שישבת" של "ישראל היום", הוא התבטא בחריפות נגד פניני בעקבות המילים הקשות שהטיח ביהונתן שולדבראנד בדרבי בעונה שעברה. כעת, עם מינויו למאמן הלאומי, הוא ייאלץ להחליט כיצד לנהוג בקפטן מכבי ת"א.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אהרל'ה ויסברג ואסף שלונסקיטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר