פוטין עושה שריר: תרגיל צבאי בגבול אוקראינה

התרגיל התרחש במקביל לעימותים בין הצדדים באוקראינה • שר החוץ הרוסי הדגיש כי לרוסיה אין כוונה לפלוש לאוקראינה

כיכר העצמאות בקייב, אתמול       צילום: אי.פי //  ,
כיכר העצמאות בקייב, אתמול צילום: אי.פי //

צילום: רויטרס

בתום כמה ימים של שקט יחסי בגיזרה הרוסית, הקרמלין שלח אתמול מסר ברור להנהגה האוקראינית החדשה. פוטין העמיד כוח צבאי במערב רוסיה בכוננות והורה על קיומו של אימון חירום, שנועד כביכול לבחון את המוכנות הקרבית של הצבא.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עם זאת, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הדגיש כי לרוסיה אין כל כוונה לפלוש לאוקראינה, וכי זה יהיה "מסוכן ולא מועיל להציג לאוקראינים בחירה של להיות איתנו או איתם". מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, לעומת זאת, אמר אתמול כי ארה"ב מתכננת להעביר לאוקראינים מיליארד דולר בערבויות.

התרגיל הצבאי הרוסי התרחש בזמן שהצדדים באוקראינה המשיכו להתעמת ביניהם. בעיר הנמל סבסטופול בחצי האי קרים, שבו רוב רוסי, הפגינו אתמול אלפים כשהם צועקים "אנחנו רוסים". תומכי ההפיכה, מצידם, הפגינו מחוץ לאסיפה האזורית של קרים.

כמעט בו בזמן, בכיכר העצמאות זעקו "קרים אוקראינית". בכיכר העצמאות סיפרו לי אתמול כי רוסיה בהחלט יכולה לתקוף, אך הוסיפו כי "זה יגרום למלחמת עולם", כפי שאמר לי ויקטור, 65, ששירת בעבר בצבא הסובייטי ומשרת היום במשמר האזרחי האוקראיני שהוקם לאחר ההפיכה.

במסדרונות הפרלמנט האוקראיני דנו אתמול באיום הרוסי, שעבור חלק מחברי הפרלמנט הוא איום ממשי. אחרים חושבים שפוטין החליט על תרגיל הכוננות רק כדי להפעיל לחץ על האיחוד האירופי שלא יחתום עם האוקראינים על הסכם מהיר, שיהיה מנוגד לאינטרס הרוסי.

"הנשיא המודח ויקטור ינוקוביץ' הגיע לרוסיה ביום שלישי בלילה ונמצא כעת באתר נופש ובריאות יוקרתי מחוץ לבירה מוסקבה", כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית RBC. ובינתיים, התובע הכללי של אוקראינה ביקש להוציא צו מעצר בינלאומי נגד ינוקוביץ'. 

הקרן לידידות הודיעה על העברת סיוע חירום לקהילות היהודיות באוקראינה בסך מיליון דולר. נשיא הקרן, הרב יחיאל אקשטיין, אמר: "עשרות אלפי יהודים משוועים לסיוע".

בהכנת הידיעה השתתפו יורי ילון ואלי לאון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר