"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הטבלה משכרת

13 הניצחונות הרצופים של הפועל ירושלים הפכו אתמול לפרט טריוויה לאספנים בלבד • הקבוצה מהבירה לא הגיעה למשחק העונה, הובסה 93:71 ואיבדה את הפיסגה למכבי ת"א

, עודכן
0
רייט, הלפרין וקיצ'ן. ההר הוליד עכבר // רייט, הלפרין וקיצ'ן. ההר הוליד עכבר ,
רייט, הלפרין וקיצ'ן. ההר הוליד עכבר // רייט, הלפרין וקיצ'ן. ההר הוליד עכבר

שיעור נוקיה. יותר מאשר ההעפלה של מכבי ת"א למקום הראשון, לראשונה העונה, הניצחון אתמול 71:93 היה חשוב יותר מבחינה הצהרתית. השאלה היא מה הפועל ירושלים תעשה בהמשך עם השיעור שהיא למדה אתמול. למרות ההרכב החסר של מכבי ת"א, היא לא הצליחה להיות יריבה ראויה אפילו לדקה אחת. אם זה משחק עונה, אז העונה הזאת גמורה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ירושלים זכתה אתמול ל"שיעור נוקיה". היא אמנם עמוקה ומוכשרת, ניצחה כבר את מכבי העונה ויש לה שחקנים שמכירים כל פינה בנוקיה, אבל כנראה כל קבוצה חדשה צריכה לעבור את זה, כמו שחייל עובר טירונות.

מכבי הצליחה להעביר מצוין את המסר ואת חוויית נוקיה, כפי שעשתה כבר עשרות פעמים במשחקים מהסוג הזה. גדולות מירושלים כבר נפלו.

עוגן ושמו סמית'. הצהובים לא הובסו במוסקבה בגלל חסרונו של דווין סמית', אבל הם נראו אחרת בלעדיו. בעונה שבה הפורוורד הולך על חבל דק בגלל הפציעה בברך, הוא לא הלך אחורה אלא השתבח. אתמול, אחרי שבשבוע שעבר בכלל לא התאמן, הוא סיפק את אחד ממשחקיו הגדולים במכבי: 29 נקודות, 7 מ־9 לשלוש, שמונה ריבאונדים וחסימה אחת גדולה על דרווין קיצ'ן, ש"הרגה" סופית כל סיכוי של ירושלים לחזור למשחק. לזה קוראים עוגן.

סמית' בדרך לעוד שתיים. ערב נהדר. צילום: אלן שיבר

המטרה של מכבי היא שהשבוע שעבר יהיה הפעם האחרונה שבה סמית' נעדר ממשחקים העונה. קשה להבטיח זאת, כי מכבי הקבוצה עוברת עונת פציעות לא פשוטה, וגם אתמול היה קורבן. יוגב אוחיון נפגע בעין בפתיחת המשחק, סבל מטשטוש ראייה ולא חזר לשחק. בהיעדרו סילבן לנדסברג זכה ל־38 דקות והיה האקס פקטור עם 16 נק'. גם אלכס טיוס לא שיחק בגלל הפציעה שלו. אבל את כל זה ירושלים לא ידעה לנצל.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

מכבי הגיעה נחושה, לא רק מבחינת מוטיבציה, אלא גם מבחינה טקטית. מכבי סיפקה שיעור באיך להפעיל נכון את סופו, בעיקר בפתיחה (11 נקודות ללא החטאה ברבע הראשון), ועד שירושלים התעשתה והחלה להביא עזרה, הוא כבר היה עמוק במשחק. כשהאיש הגדול בפורמה ושואב מעצמו 24 דקות (שיא עונתי עם המשחק נגד קובאן), מכבי על המסלול הנכון.

נתראה ביוני? ירושלים סיימה עם 18 ריב' בהתקפה, אבל מה הם עוזרים כשהם מקוזזים ב־18 איבודים. גם הניסיון של ליאור אליהו (חמישה איבודים) ושל יותם הלפרין (נקודות ראשונות בדקה ה־34) לא ממש עזר. 13 הניצחונות הרצופים הפכו אתמול לפרט היסטורי לאחר שהקבוצה קרסה, מנטלית וטקטית, ברגע האמת.

הדבר היחיד שיכול לנחם את הקבוצה של בראד גרינברג הוא שהמשחקים שבאמת יקבעו ייערכו ביוני.

אילת עדיין בתמונה

הפועל אילת שמרה על הסיכוי להיכנס לבית העליון במאבק על המקום הרביעי מול הפועל ת"א ועירוני נס ציונה. זאת לאחר ניצחון 74:79 על מכבי ראשל"צ, שהפסידה משחק צמוד בפעם השנייה ברציפות. הקבוצה מהדרום אילת (עם טריקו וויט בהופעת בכורה) הובילה כבר ב־12 נקודות. ראשל"צ הצליחה לעלות ליתרון אבל זה לא הספיק לה.

הקבוצה של צביקה שרף הפסידה למרות ערב לוהט של 11 שלשות ב־52 אחוזים. עם זאת, הפעולות הנכונות היו בסיום של אילת, בעיקר של אפיק ניסים (9 מ־10 מהעונשין) שהיה גורם מרכזי בניצחון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אלישי כדיר רשם הופעת שיא גם בנקודות (19) וגם בריבואנדים (14) - המשך ליכולת הנהדרת שלו מאז שהגיע לקבוצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר