טעמנו: בירת הנגב

במבשלת נגב עושים בירה כמעט עשור, והיא זוכה למחמאות בכל רחבי העולם

הבירות של מבשלת נגב // הבירות של מבשלת נגב. טעמים מוצלחים

מבשלת נגב קמה בשנת 2005 בקיבוץ אורים. יוחאי קודלר, שחזר מארה"ב ולמד דבר או שניים על תרבות מבשלות הבוטיק, הקים בקיבוץ מבשלה ביתית והתחיל לבשל בירה ברצינות. בשנים הבאות זכו הבירות של יוחאי כמעט בכל פרס אפשרי בתחרויות הבישול הביתי בישראל וב־2009 הוא הקים מבשלה מסחרית בקריית גת. הרבה בירה זרמה מאז בברזים אבל ככל הנראה לא מספיק. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשנת 2011 רכשה את המבשלה חברת "נורמן פרימיום", שמתמחה בייבוא ובהפצה של בירות איכות מהעולם. כמו כל מבשלה בתחילת דרכה, גם על נגב עברו כמה שנים של חוסר יציבות, אבל כרגע, ועם הגב של נורמן, נראה שהעניינים הסתדרו שם על הצד הטוב ביותר. אם אתם לא מאמינים לי, אתם יכולים לשאול את גולשי האתר Ratebeer שמדרג בירות מכל העולם. מן הקביעה שלהם עולה שנגב היא המבשלה הטובה ביותר בישראל. 

נגב אואזיס 

טעמתי אותה היישר מקו המילוי, הכי טרייה שאפשר. אייל זהובה בהירה ומרעננת, בעלת גוף קליל ונעים. אואזיס היא בירה שונה מעט בנוף הכללי של מבשלת נגב ולטעמי זהו שינוי לטובה. כל מבשלה ישראלית צריכה גם בירה כזו - שלא תהיה מאוד מתוקה ועשירה,  ושאפשר יהיה ליהנות ממנה בימים חמים בלי להכביד יותר מדי על חוש הטעם, על הכבד ועל התודעה. כשר.

המחיר: כ־15 שקלים 

נגב אמבר אייל 

עד אואזיס, זו היתה הבירה הקלילה ביותר של המבשלה. אדמונית, בעלת ריחות של פירות מתוקים, קפה ושוקולד. טעמי הפרי והקפה המתוקים שלה מאוזנים היטב במרירות נעימה והמרקם נעים ואחיד. היא נועדה למצוא חן בעיני כל מי שישתה אותה והיא עומדת במשימה בהצלחה. מי שאוהב בירות מתקתקות ייהנה ממנה כמות שהיא. לכל השאר מומלץ לשתות אותה עם וויסקי קטן בצד, בשביל האיזון. כשר.

המחיר: כ־15 שקלים 

נגב פורטר אלון 

הגולשים של Ratebeer דירגו אותה כבירה הישראלית הטובה ביותר. היא התיישנה עם שבבי עץ אלון, ויש לה טעמים וריחות של קפה, שוקולד, וניל, תבלינים מתוקים, גרעינים שחורים ולחם קלוי. הצבע שלה כהה מאוד והמרקם קרמי ועשיר. היכולת שלה להציע עושר ומורכבות אך להישאר מאוזנת ונעימה לשתייה היא לטעמי סוד הקסם של הפורטר הזו. כשר.

המחיר: כ־15 שקלים 

נגב חריטון 

חריטון היה נזיר שגר במאה הרביעית לספירה במערות במדבר יהודה. אפילו אם נניח שהיה לו מאיפה להביא בירה, לא היה לו עם מי לשתות אותה. עצוב. אנשי המבשלה החליטו לקרוא לפרשנות שלהם לבירת המנזרים הבלגית על שמו של הנזיר. את הצמחים והתבלינים האירופיים החליפו תבלינים מזרחיים, הצבע שלה כהה מאוד, הטעמים מאוזנים, המרקם עשיר והסיומת ארוכה. כשר.

המחיר: כ־15 שקלים 

נגב בראשית 

הבירה הזו נולדה משיתוף פעולה בין המבשלה לבין מלון בראשית שבמצפה רמון. הבירה, שנמכרת באופן בלעדי לאורחי המלון, היא קלילה יחסית, ובעלת ריחות פרחוניים רעננים משולבים בריחות קלייה. הטעמים שלה מורכבים והסיומת ארוכה. אופציה נהדרת לכל מי שרוצה, כמו שכתב מאיר אריאל ז"ל, "לשתות משהו קר בלב מדבר". כשר.

המחיר: כ־15 שקלים 

נגב פסיפלורה 

שאלו אותי למה אני שומר אותה לסוף. התשובה פשוטה: אני לא משתגע על פסיפלורה. לא בקינוחים, לא בקרם ידיים ולא בבירה. למרות זאת אני חייב להודות שמדובר ברעיון מבריק. בירה עם פרי מקומי טרי שעשויה לא רע בכלל. היא מתוקה, אבל לא מתוקה מדי והטעמים של מיץ הפסיפלורה מתיישבים יפה להפליא על המרקם הנעים שלה. כשר.

המחיר: כ־15 שקלים 

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר