"הדברים של מנכ"ל משרד הבריאות על הלאמה של בית החולים תמוהים בעיניי, לא ברור לי מהיכן הוא הביא אותם וכדאי שיגיד כבר עכשיו שזה לא בא בחשבון". כך אמרה אתמול אודרי שימרון, מנכ"לית ארגון נשות הדסה הבינלאומי בישראל.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"שמעתי את הדברים וחשתי אכזבה וכעס. אני נוכחת בכל הישיבות ונאמר לנו במפורש על ידי מנכ"לית משרד האוצר יעל אנדורן שלמדינה אין שום כוונה להלאים את בית החולים, שארגון נשות הדסה יישאר בשליטה והבעלים של בית החולים".
אודרי שימרון צילום: אבי חיון
בדיון הסוער שהתקיים אתמול בכנסת, טען מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו כי הרגולטור (משרד הבריאות) לא ידע על המצב הקשה של הדסה. שימרון התייחסה לכך והבהירה: "היינו יותר מפעם אחת במשרדי הממשלה ולא פעם אחת פנינו לעזרה מהממשלה והתרענו שיש בעיה. זה לא מדויק להגיד שלא ידעו. נשות הדסה לא מנהלות את המצב ביום־יום, אבל כבר כשאהוד קוקיה נכנס לתפקיד המנכ"ל (נובמבר 2011) היה ברור מה המצב בבית החולים. הבנו שנתיים קודם שיש נטייה לא טובה, שבאים ומבקשים מאיתנו כל הזמן לכסות את ההוצאות התפעוליות... אפשר להגיד על ארגון נשות הדסה הרבה דברים, אך מטומטמות הן לא".
בתקופה הזו הנחו נשות הדסה לשכור חברת ייעוץ בינלאומית, שתכין תוכנית הבראה. אף שנטען כי הארגון הקטין את השקעותיו בשל הונאת מיידוף, מאז שנת 2000 הושקעו בביה"ח 885 מיליון דולר.
כמו כן עולה השאלה היכן היו הדירקטורים, שהיו אמורים לפקח על המוסד. בדירקטורים הישראלים אפשר למנות אנשים מנוסים כגון מנכ"ל האוצר לשעבר דוד ברודט, מנכ"ל הבורסה לשעבר יוסי ניצני, מנכ"לית הביטוח הלאומי לשעבר אסתר דומיניסיני ומנכ"ל החברה לישראל יוסי רוזן. לדברי מקורבות לארגון, "בכל פעם שנהיה טיפה קשה ולא נעים, הם התפטרו והשאירו את נשות הדסה עם האחריות". עוד מזכירים בארגון כי שלושה חברי דירקטוריון התפטרו במחאה על כך שנשות הדסה ביקשו לסיים את העסקתו של המנכ"ל שלמה מור יוסף, שבתקופתו החל כדור השלג של הגירעון.
"אם ממשלת ישראל לא תתקן את המעוות, אין סיכוי לבית החולים להמשיך", ציינה שימרון בהתייחסה למחירי יום האשפוז הגירעוניים הנכפים על בתי החולים על ידי הממשלה, "אנחנו מוכנים להמשיך ולתמוך בבית החולים ולתת מעל ומעבר. בית החולים עצמו חייב להתייעל, לרבות שיתוף פעולה מלא של עובדי בית החולים, עד כמה שזה כואב וקשה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו