כתב אישום: העלימו 4.6 מיליארד שקלים מהפעלת אתר הימורים
14 ישראלים - מהשרון, מהמרכז ומחיפה מואשמים בהעלמת הכנסות בהיקף עצום • הכספים הושגו דרך הפעלת אתר להימורים בלתי חוקיים
,עודכן
הפרקליטות הגישה לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד 14 ישראלים - מהשרון, מהמרכז ומחיפה - בגין העלמת הכנסות בהיקף עצום של 4.6 מיליארד שקלים, אשר הושגו דרך הפעלת אתר להימורים בלתי חוקיים בענפי ספורט שונים במשך ארבע שנים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כתב האישום המתוקן, הכולל שורת עבירות מס, הוגש בסוף חודש ינואר על ידי פרקליטות מחוז ת"א (פלילי) באמצעות עוה"ד מירב גבע, אורנה פינטו־גפסון ואיריס רמתי. 14 הנאשמים הם 4 מנהליו של אתר ההימורים, 9 סוכנים ואיש קש שפעל להלבנת הכספים.
באוקטובר 2012 נפתחה חקירה על ידי ימ"ר תל אביב ויחידת יהלום ברשות המסים, שעניינה חשד לביצוע עבירות של ארגון הימורים בלתי חוקיים, הלבנת הון, העלמת הכנסות, במסגרת רשת הימורים באתר "דונבט" (ששמו שונה מאוחר יותר). מכתב האישום עולה כי האתר איפשר להמר על משחקי ספורט ברחבי העולם. ארבעת מנהליו - האחים דרור וירון קפלן, טוביה הרשקוביץ ושי מזיג - הפיקו ב־2012-2009 הכנסות בסך כ־4.6 מיליארד ש' בלי לדווח לרשות המסים על הכנסותיהם. לתשעת הסוכנים, שתפקידם היה לגייס מהמרים מיוחסות עבירות של השמטת הכנסות בסך של יותר מ־54 מיליון ש' לכל אחד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו