"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שושן ברבי יואשם בגרימת מוות ברשלנות
מפאת חוסר ראיות, יבוטל סעיף האישום בגין הריגה לדורס שלוש הנשים בנתניה
שושן ברבי // שושן ברבי

שושן ברבי יואשם בגרימת מוות ברשלנות

מפאת חוסר ראיות, יבוטל סעיף האישום בגין הריגה לדורס שלוש הנשים בנתניה

שלומי דיאז
, עודכן
צילום: שמואל בוכריס, ארכיון: מיקי שמידט

שושן ברבי, שדרס למוות שלוש נשים במעבר חציה בנתניהבאוגוסט 2012, יורשע רק בעבירה של גרימת מוות ברשלנות ולא בעבירת הריגה. כך הודיעה היום פרקליטות מחוז המרכז לאחר בחינת חומר הראיותשבידה.

במהלך ניהול ההוכחות במשפטו של ברבי. עיסקת הטיעון הוגשה לבימ"ש, אך זה דחה הכרעת הדין עד תחילת החודש הבא כדי לאפשר למשפחות למצות הליכים אחרים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נגד ברבי הוגש כתב אישום על דריסתן למוות של אלכסנדרה רובינוב, סבטלנה יגודייב ובתה שושנה ז"ל. בחודש דצמבר האחרון דווח, כי הפרקליטות שוקלת להודיע על עסקת טיעון ופנתה למשפחות בכדי להציג עמדה זו בטרם תתקבל החלטה. המשפחות השיבו בהתנגדות להצעה, אולם ביום חמישי הודיעה הפרקליטות כי אין מנוס מללכת לעיסקת טיעון והודעה זו הועברה למשפחות.

"לאחר ששקלה בכובד ראש את מכלול הראיות בתיק, כפי שהתבררו במהלך ניהול ההליך וכן את עמדת המשפחות, החליטה הפרקליטות לחתום על הסדר טיעון עם הנהג הפוגע, שושן ברבי. על פי הסדר הטיעון שנחתם בין הצדדים, יתוקן כתב האישום כך שסעיפי עבירות ההריגה יומרו בעבירות של גרימת מוות ברשלנות (שלוש עבירות), ואילו סעיף הנהיגה בשכרות יימחק. יתר העבירות, ובהן הפקרה, שיבוש הליכי משפט, הדחה בחקירה ועבירות סמים ייוותרו על כנן. נדגיש, כי הסדר הטיעון אינו כולל הסכמה לעניין העונש. בכוונת הפרקליטות לטעון לעונש שישקף את מדרג החומרה הגבוה של האירוע וכן לאפשר למשפחות להביע את כאבן בפני בית המשפט", לשון הודעת הפרקליטות.

ההחלטה - מפאת חוסר ראיות

בפרקליטות הוסיפו, כי יש להבהיר "שמלכתחילה ההחלטה על אישום בעבירת ההריגה ולא בעבירת גרם מוות ברשלנות היתה החלטה מורכבת שהתבססה על ראיות נסיבתיות. במהלך ניהול ההוכחות בבית המשפט, התגלו קשיים מסוימים בראיות ובית המשפט אף העיר לפרקליטות על כך. לאור המצב הראייתי העדכני והערות בית המשפט, נפגשו הצדדים במטרה להגיע להסדר טיעון שישקף נכונה את המצב הראייתי בתיק".

את ברבי ייצגו בתיק עורכי הדין מוטי כץ, אורי כץ, דוד יפתח וג'קי סגרון שהבהירו, כי עיסקת הטיעון אינה עושה חסד עם הנאשם אך זהו אישום סביר שהיה אמור להיות מלכתחילה. ברבי טען בקו ההגנה שלו שהנשים חצו את מעבר החציה באור אדום להולכי רגל.

ממשרד המשפטים נמסר עוד, כי בטרם הוחלט אם לחתום על ההסדר, נמסרה למשפחות הודעה כי הפרקליטות שוקלת להגיע להסדר כאמור, ואופשר להן להביע את עמדתן. לאחר שעמדתן נשמעה – בעל פה ובכתב – הנושא נבחן מחדש, על כל היבטיו והוחלט שיש מקום כאמור לחתום על ההסדר.

הסדר הטיעון הוצג בפני בית המשפט, אולם הכרעת הדין תינתן רק ב-12 בפברואר, על מנת לאפשר למשפחות ההרוגות למצות את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...