בירה בחורף? בהחלט! למרות שאנחנו, בצד המזרחי של אגן הים התיכון, אוהבים לחשוב על בירה בהקשרים של ערבי קיץ לוהטים, מנגלים וישיבות ארוכות על החוף, ברחבי העולם בירות של חורף הן ז'אנר בפני עצמו. אלה הן בדרך כלל בירות בעלות שיעורי אלכוהול נכבדים, טעמים קלויים ומרקמים עשירים, שהופכים אותן למשקאות מהנים במיוחד, ליד אח או תנור ספירלות ואפילו מתחת לפוך. החורף הנוכחי הוא הזדמנות לא רעה בכלל להיזכר בכמה ידידות ותיקות ולהכיר כמה בירות חדשות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
שימאי רד
אייל אדמדמה כהה, בעלת ריחות דחוסים ועשירים של אגוזים, שוקולד, קרמל ופירות כהים. המרקם שלה מלא ועשיר מאוד, הטעמים מאוזנים אבל שתלטניים מאוד ונוטים לכיוון הקלוי, והסיומת מרירה וארוכה. שימאי רד היא מסוג הבירות שנוטות למשוך את כל תשומת הלב של מי ששותה אותן, ולכן נראה לי שעדיף לשתות אותה ליד מנות מתובלות היטב או גבינות חריפות. 7% אלכוהול. המחיר: כ־18 שקלים ל־330 מ"ל
שימאי טריפל
למה טריפל? כי הבירה הזו מכילה פי שלושה חומרי גלם לעומת האייל הסטנדרטית של שימאי. התוצאה היא פי שלושה יותר טעם וגם קצת יותר אלכוהול. נשאלת השאלה אם אפשר לשתות את זה. אז ככה: למרות שאי אפשר לא להתרשם מהאיזון ומהעשייה האיכותית, מדובר בבירה מרירה מאוד, מתובלת מאוד ויבשה מאוד. קצת יותר מדי לטעמי. 8% אלכוהול. המחיר: כ־20 שקלים ל־330 מ"ל

שימאי בלו 2013
למרות שמדובר בפצצת אלכוהול עשירה במיוחד, היא מצליחה להישאר טעימה ומאוזנת לאורך כל הדרך. יש לה צבע חום יפהפה וטעמי פרי מתובלים, עם עוקץ מחודד של מרירות. שנת העשייה שמצוינת על התווית היא לטובת מי שרוצה ליישן אותה. בארון הפרטי שלי אני שומר בקבוק מ־2007 ובאנטוורפן, לפני שנתיים, טעמתי שימאי בלו אחת שהחזיקה מעמד מאמצע שנות השמונים. 9% אלכוהול. המחיר: כ־23 שקלים ל־330 מ"ל

פולר'ס 1845
הבירה שיוצרה לראשונה בשנת 1995, כחלק מיום ההולדת ה־150 של פולרס, היא חומה בהירה ויש לה ריחות של שמרים, רוטב סויה וקלייה. הגוף שלה קל יחסית והטעמים המרירים, שמתחלפים במהירות בטעמי שוקולד ופירות יבשים, הופכים את הנחת הכוס בצד למשימה קשה במיוחד. הבירה, שמתיישנת לא פחות ממאה ימים לפני שהיא יוצאת לשוק, היא לטעמי אחת ההפתעות הנעימות של החורף. 6.3% אלכוהול. המחיר: כ־22 שקלים ל־500 מ"ל

סמיקלאוס
היא אמנם שייכת למשפחת הלאגר, שרוב בנותיה הן בירות בהירות בעלות שיעורי אלכוהול סבירים, אבל אני יכול לומר שזו הלאגר הכי מוזרה שטעמתי בחיי. מבשלים אותה באוסטריה רק ב־6 בדצמבר בכל שנה ומיישנים עשרה חודשים. מדובר במשקה סמיך ומתוק במיוחד עם טעמי טופי, שוקולד ופירות יבשים, שיכול להיות יופי של סירופ על גלידת וניל. 14% אלכוהול. המחיר: כ־26 שקלים ל־330 מ"ל

ברוקלין, בלאק שוקולד סטאוט
כמו לא מעט מבשלות אמריקניות, גם ברוקלין משקיעה בבירות העונתיות שלה. מדובר בבירה כהה מאוד שעשויה משלושה סוגי לתת, ככל הנראה קלויים במיוחד. הריחות שלה הם, כמתבקש, ריחות של שוקולד, קפה, קרמל וקלייה, המרקם סמיך ונעים והסיומת ארוכה. 10% אלכוהול. המחיר: כ־17 שקלים ל־355 מ"ל. כשר
