"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מהפכה: שליחות חב"ד בעולם - שירות לאומי

למרות התנגדותם של נציגי צה"ל: ועדת שקד אישרה את הצעת ח"כ שטרן • החוק יובא לאישור סופי בכנסת • "צריך להכיר בפעולות החשובות שלהם"

, עודכן
0
הילד מוישי הולצברג, שהוריו, שליחי חב"ד,  נרצחו במומבאי, עם סבו הרב שמעון רוזנברג // הילד מוישי הולצברג, שהוריו, שליחי חב"ד,  נרצחו במומבאי, עם סבו הרב שמעון רוזנברג ,
הילד מוישי הולצברג, שהוריו, שליחי חב"ד, נרצחו במומבאי, עם סבו הרב שמעון רוזנברג // הילד מוישי הולצברג, שהוריו, שליחי חב"ד, נרצחו במומבאי, עם סבו הרב שמעון רוזנברג

הוועדה לשוויון בנטל אישרה אתמול הצעת החלטה, ולפיה השירות של מאות שליחי חב"ד ברחבי העולם יוכר כשירות לאומי דוגמת השירות במד"א, במשטרה, בזק"א ובגופים אחרים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ההחלטה, שאותה יזם ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) שהיה קצין חינוך ראשי בצה"ל, התקבלה ברוב של חמישה נגד שלושה. התומכים היו הח"כים אלעזר שטרן, מאיר פרוש (יהדות התורה), צחי הנגבי ודוד רותם (הליכוד ביתנו) ואריאל אטיאס (ש"ס). המתנגדים היו יו"ר הוועדה ח"כ איילת שקד (הבית היהודי), עפר שלח (יש עתיד) ועמר בר־לב (עבודה). ההחלטה התקבלה למרות התנגדותם של נציגי צה"ל. ח"כ שלח הגיש ערר על ההחלטה.

שליח חב"ד באנטארקטיקה, ארכיון

ההחלטה התקבלה בדיון שהתקיים במסגרת הכנת נוסח חוק השירות האזרחי לאישור בקריאה שנייה ושלישית. ח"כ שטרן הציע לקבוע בחוק כי "המדינה תכיר בפועלם של תלמידי ישיבות מחוץ לגבולות ישראל, על פי קריטריונים קבועים מראש, כשירות לאומי־אזרחי. הכרה זאת תכלול גם את שליחי תנועת חב"ד הפזורים ברחבי העולם". במהלך הדיון אמר שטרן כי "תנועת חב"ד שולחת שלוחים לכל קצות העולם, בין 250 ל־300 בכל רגע נתון. יש מרכיבים רבים ושונים בפעילותם, שמקבילים באופן מובהק לאופי של השירות הלאומי־אזרחי. הם עושים פעולות חשובות בקהילות יהודיות בעולם וצריך להכיר בהם. אני רוצה שיום־יום, כשהשליח יושב שם, שהוא יידע שהוא שליח של המדינה. אחד ההישגים הגדולים שלנו בכך יהיה שנצליח לחבר את חסידי חב"ד למדינה, ולראות בשליחים שהרבי שלהם קרא להם בעבר לא לעלות לארץ, שליחים של מדינת ישראל בחו"ל".

ח"כ אלעזר שטרן, יוזם ההצעה. צילום: דודי ועקנין

נציגי צה"ל בדיון הביעו הסתייגות מההצעה. לדבריהם, חלק לא מבוטל מצעירי חב"ד הנמצאים על סף גיוס נכנסו להסדר, שלפיו מאפשרים להם לדחות את השירות. ביום שני הבא תובא הצעת החוק לאישור סופי בוועדה לשוויון בנטל, ולאחר מכן לאישור סופי בכנסת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר