יו"ר חברת חשמל: "ראשי ועד המהנדסים שיצאו לכנס באילת - יפוטרו"

יו"ר ועד המהנדסים, יעקב חי: "מדובר ב"ספין תקשורתי" שיו"ר הוועד הארצי, מיקו צרפתי, עושה עם ההנהלה על גבינו"

האלוף (במיל') יפתח רון טל - "לא יהיו ביטולי טיסות" , דודי ועקנין
האלוף (במיל') יפתח רון טל - "לא יהיו ביטולי טיסות". צילום: דודי ועקנין

הסערה הגדולה אמנם כבר חלפה, אבל הסערה שחוללו 200 מהנדסי חברת החשמל, אשר לא ויתרו על השתתפות בכנס באילת דווקא בשעתה הקשה של החברה, עדיין בעיצומה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

יו"ר חברת החשמל, אלוף (מיל') יפתח רון־טל, אמר אתמול בישיבה שקיימה ועדת הכלכלה בראשות ח"כ אבישי ברוורמן כי שני ראשי ועד המהנדסים יפוטרו בעקבות כך. "מקומם לא בחברה", הדגיש, וכינה אותם "פורעי חוק".  

יו"ר ועד המהנדסים, יעקב חי, אמר בתגובה כי מדובר ב"ספין תקשורתי שיו"ר הוועד הארצי, מיקו צרפתי, עושה עם ההנהלה על גבינו. אני לא מתרגש מהשימוע. אף אחד לא הכריז מצב חירום בחברה". מיקו צרפתי, מצידו, הצטרף לדברי רון־טל ואמר כי "אין לי ספק שצריך טיפול משמעתי של ההנהלה וזה יטופל במלוא החומרה". 

בדיון אחר, משותף לוועדת הפנים בראשות ח"כ מירי רגב ושל ועדת המשנה למוכנות העורף בראשות ח"כ אלי ישי, ציינה רגב (הליכוד ביתנו) כי "הבעיה העיקרית היתה שכל אחד מהגופים עשה מה שהוא יודע לעשות, אבל לא היה גוף כולל". 

מנכ"ל המשרד להגנת העורף, דן רונן, אמר בתגובה כי איש לא צפה אירוע בסדר גודל כזה.

 בתוך כך, בחברת החשמל פירסמו אתמול את המספרים שמסכמים את הסערה הגדולה. על פי הנתונים, כ־6,000 עצים קרסו על קווי מתח, לפחות 600 חוטי חשמל נקרעו ו־72 גנרטורים נפרסו בשטח. 

ובינתיים בירושלים חוזרים לשיגרה: כ־90% ממוסדות החינוך בעיר יפעלו היום, החל מהשעה 10:00 בשל החשש לקרה בשעות הבוקר. פרטים מלאים בנושא ניתן לקבל במוקד העירוני במספר 106.

בהכנת הידיעה השתתפו זאב קליין, נצחיה יעקב, גדעון אלון ויורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר