רואים את האור

מחר נדליק כולנו נר ראשון, ואווירת החג כבר מאירה את הלבבות • על הפרק: טיולים, חגיגות והמון סופגניות

צילום: גדעון מרקוביץ' // חנוכיית הענק בנמל ת"א ,
צילום: גדעון מרקוביץ' // חנוכיית הענק בנמל ת"א

עושים שמיניות באוויר בציפייה לחנוכה? ובכן, ממחר אחד החגים הכי כיפיים בשנה ייצא לאור. גם השנה יכלול החג הרבה מאוד אפשרויות לטיולים ברחבי הארץ ובחו"ל, שלל מיזמים אמנותיים והרבה הרבה אור. 

כך למשל, אתמול התקיים בתל אביב "ניסוי כלים" ראשון של החנוכייה הגדולה בעולם. מדובר בחנוכייה המתנשאת לגובה של שישה מטרים וחצי והמורכבת מלא פחות מ־5,000 נורות. מכל נר, שרוחבו כשלושה מטרים, תצא להבה מדומה בגובה של מטר אחד.

כיאה לאווירת חנוכה, מטרת המיצג היא לחבר בין משפחות דתיות וחילוניות ולהניע אותן לארח זו את זו בבית להדלקת נרות משותפת. המיצג הוא חלק ממיזם משותף של ארגון "קרוב ללב" ושל חברת אוצר מפעלי ים, המנהלת את נמל תל אביב, ששמו "אל תדליק אותי, בוא תדליק איתי". 

חנוכה הוא ללא ספק חג מתוק, ולא פחות מ־30 מיליון סופגניות שצפויות להימכר במהלך החג, כך לדברי ברי שן, מנהל השיווק של חברת פילסברי, הן הגורם העיקרי לכך. שן מסביר כי "רוב המכירות נערכות ארבעה-חמישה ימים לפני החג ובמהלכו". ומהו המילוי הפופולרי? שן מסביר כי "סופגניות הריבה הקלאסיות מרכיבות 50 אחוזים מהמכירות הכלליות". 

ובכל זאת, יש גם מילויים מקוריים יותר. 

הטרנדים העכשוויים בקונדיטוריות ברחבי ישראל כוללים סופגניות במילויים יוצאי דופן - קרם פיסטוק, פינה קולדה, קרם ערמונים, חלבה ועוד.

לשרוף את הקלוריות

ואם תרצו להוריד את הקלוריות הרבות שמכילה כל סופגנייה, הרי אין כמו טיול ברגל ברחבי הארץ. כך למשל, רשות הטבע והגנים תערוך שלל פעילויות לרגל החג. בימים רביעי וחמישי ייערכו סיורי ערב חווייתיים לאור עששיות בעתיקות קיסריה. פעילות יצירתית של החברה להגנת הטבע תתקיים ביום שבת הקרוב בעין גדי. הפעילות תחל בסדנה להכנת חנוכיות, ולאחר מכן יודלקו נרות חנוכה בבית הכנסת העתיק של עין גדי. סיום הפעילות יהיה במסע לפידים בשעת החשיכה.

עם זאת לא מעט ישראלים מעדיפים לנצל את ימי החג לחגיגה בחו"ל. 

לדברי ניר מזור, מנהל השיווק בחברת קשרי תעופה, ישראלים רבים צפויים לטוס לאירופה וליהנות מאווירת הכריסטמס. היעדים המרכזיים הם בירות אירופה, ובהן מדריד, לונדון, ברלין ואמסטרדם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר