האם ייטב לוזון יציל את כבוד המשפחה?
הוא עזב את הכדורגל לטובת הבנקאות וחזר • משווים אותו לבן הדוד גיא אך טוענים: "אינו כריזמטי כמוהו" • ייטב לוזון ינסה להחזיר את הכבוד האבוד למכבי פתח תקווה

אף אחד בעולם הספורט לא נפל מהכיסא אתמול כשמכבי פ"ת הודיעה על מינויו של ייטב לוזון, בנו של יו"ר ההתאחדות אבי לוזון, לתפקיד מאמן הקבוצה, אחרי שמשה סיני סיים את דרכו במועדון.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
החודש חלפו בדיוק 12 שנים מהיום שבו שמענו לראשונה את השם גיא לוזון. אז האחרון החליף את אלי אוחנה. משה סיני, שכנראה ראה את הנולד כבר לפני כמה שבועות, קיבל גושפנקה אחרי שעוזרו, עוד בן משפחה שצריך לקדם במכבי פ"ת, תפס את המושכות. "כבר לפני שלושה שבועות ראינו שמשה זז הצידה קצת, הוא כנראה ראה את מה שהגיע עכשיו", סיפר שחקן בקבוצה.
משיחות בין קרובי משפחה ומשחקני מכבי פ"ת בהווה ובעבר התגלתה תמונה מפתיעה על הבן של היו"ר. מספרים עליו שהוא עוף מוזר, שונה, ומהווה אנטיתזה מוחלט למשפחת לוזון האגרסיבית. "ייטב הוא הבן של עדנה הרבה יותר משהוא הבן של אבי", אומר גורם במועדון ומוסיף: "הוא עדין יותר, מנומס, איש רציני ולא קשור לשאר המשפחה, זה מוזר לאנשים להבין זאת כשהם מגלים שהוא בן לאותה המשפחה".
כמו רבים האוחזים בשם המשפחה לוזון, גם ייטב התחיל כשחקן במחלקת הנוער של מכבי פ"ת. כמו בני דודיו האחרים, הוא לא ממש הבריק מקצועית ובקבוצת הנוער היה על תקן קשר אחורי אפור למדי. "ייטב ידע בדיוק כמונו ששחקן כדורגל מקצועני הוא לא יהיה. מה שכן, הוא היה בחור שקט מאוד, מופנם והתנהג כמו גבר", העיד שחקן עבר ששיתף פעולה עם לוזון בקבוצת הנוער ההיא של המועדון.
לוזון החליט ללכת בעקבות אביו ולמד לימודים פיננסיים, ולמעשה במשך שנים היה מנותק מעולם הכדורגל.
בשלב מסוים הג'וק חזר, ולוזון הצעיר החליט לחזור למועדון המשפחתי, שם שימש במשך חמש שנים מאמן קבוצת הנוער, כשבמקביל הפך לחלק מצוות הקבוצה הבוגרת. אלא שהישגים או תארים מיוחדים הוא לא הביא, והשחקן המשמעותי היחיד שההתפתחות שלו רשומה על שמו הוא מרואן קבהא, שאותו דאג להביא לפ"ת. המודל של ייטב, באופן טבעי, הוא כמובן בן דודו היקר וחברו הקרוב גיא לוזון. השניים מצויים ביחסים טובים מאוד. בנקודה הזאת בדיוק מפסיקות המחמאות על ייטב ומתחילה ההשוואה הבעייתית מאוד עם בן הדוד המצליח בבלגיה. "ייטב הוא איש טוב מדי, אבל זאת בדיוק הבעיה העיקרית שלו. הוא ממש לא כריזמטי כמו גיא, ההפך הגמור, וזה לא עניין קל עבורו. הייתי אפילו מגדיל ואומר שבעניין הזה הוא וגיא הפכים שונים ולהשוות ביניהם זה לעשות עוול לשניהם", סיפר אתמול גורם שמכיר את השניים מקרוב.
גם שחקנים בקבוצה, שקמו אתמול לבוקר של שינויים ומאמן חדש על הקווים, תומכים מאוד באותה הדעה ומתארים זאת מנקודת המבט שלהם, "האימונים של ייטב הם כמעט אחד לאחד האימונים של גיא, למי שחווה את שניהם, רק שלייטב חסרה הכריזמה, הפעלתנות והאמוציות שהפכו אותו למאמן שכל שחקן אוהב ומתחבר אליו, ומשחק בשבילו. מעניין לראות אם הוא יצליח", אמרו אתמול שחקנים במועדון.
השורה התחתונה היא שבניגוד לגיא, ייטב לא מגיע לג'וב בבוגרים כקונצנזוס, בטח לא באותה משבצת של טאלנט, אלא יותר בכיוון של בן משפחה שהשקיע הרבה וחיכה להזדמנות שלו והנה, איך לא, במשפחת לוזון, כמו במשפחת לוזון, היא הגיעה.
* * *
שאלת הזיקה
"הוכחה לניגוד עניינים"
המינוי הבעייתי של ייטב לוזון לתפקיד מאמן מכבי פ"ת עורר כצפוי את הדיון בשאלת הזיקה של יו"ר ההתאחדות אבי לוזון והמועדון מהמלאבס.
"נראה שהמינוי של ייטב לוזון הוא המשך ישיר להבנה של אביו שהוא לא יכול להמשיך לקדנציה נוספת כיו"ר ההתאחדות לכדורגל", אמרו גורמים בכירים בטוטו ובמשרד הספורט, "אם למישהו עוד היה ספק בנוגע לניגוד העניינים של אבי לוזון בנושא מכבי פ"ת שקיים כבר זמן רב - הוא קיבל הוכחה נוספת במינוי בנו למאמן הקבוצה".
בהתאחדות לכדורגל הגיבו וטענו כי: "עם כל הכבוד לאנשי משרד הספורט וליו"ר ההתאחדות הנוכחי, הגוף היחיד שיכול לקבוע מי יתמודד על תפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל בבחירות הקרובות הוא ועדת ההכשר בראשות שופט בדימוס, כפי שנכתב מפורשות בהסכם הרפורמה".
עוד הוסיפו: "אנו רוצים להזכיר כי במקרה מינויו של גיא לוזון למאמן הנבחרת הצעירה, אישר בית המשפט המחוזי כי אין בכך ניגוד עניינים. כמו כן, עם הקמת מינהלת הליגה בחודשים הקרובים, כלל לא ברור היכן טמונה בעיה כלשהי בכך שייטב לוזון מאמן את מכבי פ"ת ואביו הוא יו"ר ההתאחדות".
שרון קינן ואביתר לנגטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו