אופיס דיפו // לא נעים לראות סניף אופיס דיפו סגור

אופיס דיפו נסגרת: 780 עובדים יפוטרו

ממוצע הגירעון היומי של הרשת נאמד בכ-140 עד 170 אלף שקלים בממוצע • מחר החנויות של הרשת ייסגרו

קרוב ל-780 עובדי רשת אופיס דיפו יקבלו ביממה הקרובה מכתבי פיטורין, כך נקבע היום בתום דיון בבית המשפט המחוזי בלוד, בו הכריזה השופטת עירית וינברג-נוטוביץ על הרשת כבעלת פירוק.

ההודעה הגיעה, לאחר שהנאמנים הודיעו כי לא נמצא רוכש, ולא ניתן להמשיך להפעיל את הרשת. הנאמנים ביקשו את הגנת בית המשפט מפני ביזת החנויות, וזה נעתר והורה למשטרה לסייע.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הנאמנים, עו"ד ישראל בכר ודוד פורר, הציגו בפני בית המשפט את מצבה הכלכלי של הרשת. לדבריהם, קבוצת ריטייל 3000, שהפעילה ובחנה את רכישת הרשת הודיעה, כי לא תיכנס לרכישה. עוד מסרו השניים כי ממוצע הגירעון היומי של אופיס דיפו נאמד בכ-140 עד 170 אלף שקלים בממוצע.

לגבי הרוכשת שהחליטה לסגת אמרו, "ריטייל 3000 לא הגיעה לעמק השווה במו"מ עם אופיס דיפו העולמית לגבי תנאי הזיכיון. אני יכול לומר שאני הייתי עד למו"מ ארוך, ענייני, הוגן, מו"מ מסחרי שכל צד העלה את דרישותיו ובקשותיו, אמנם לצערי לא הסתייע, לפחות לפי שעה, להגיע להסכמות בעניין זה".

משלישי בבוקר, החנויות ייסגרו

קבוצת ריטייל 3000 הציעה לרכוש את פעילות ונכסי החברה ללא השם אופיס דיפו, להמשיך לעסיק את מרבית העובדים בתום שבועיים של חופשה ללא תשלום, ואז במשך שבועיים בשכר מינימום. באותה תקופה יוקפאו התשלומים לכל בעלי הנכסים. החלופה השנייה שהציעה ריטייל, היא סגירת כל העסק למשך 14 יום וללא ביצוע כל פעילות בעסק. במהלך אותם 14 יום יושגו הסכמות עם עובדים בעלי חוב וכדומה. בתמורה התחייבה הרוכשת לתשלום בסך מיליון שקלים תוך 21 יום ו-10 אחוז מהרווח הנקי בשנים 2014 עד 2016. 

לאחר שדנו הצדדים בהצעות חזרו הנאמנים והודיעו: "נכון יהיה להעביר את החברה להליך של פירוק או החלופה השנייה שהוצעה על ידי רטייל 3000, דהיינו, מתן תקופת חסד לקבוצת המשקיעים למשך 10 ימים, ויצטרכו לעשות מאמץ ולסיים את התהליך בתוך 10 ימים. במהלך תקופה זו החנויות יהיו סגורות, החל משלישי בבוקר והגשת בקשה לבימ"ש לאישור מכר הנכסים".

נציגי העובדים מבחינתם, דרשו כי במידה שיוכרז על פירוק, יקבלו מכתבי פיטורין ואת זכויותיהם כחוק.

"לצערי, החברה הגיעה לסוף דרכה"

בסופו של דבר, לאחר שבחנה את החומר שהוצג בפניה ושמעה את כל הצדדים, החליטה השופטת נוטוביץ, כי "עם כל הצער שבדבר, נראה כי החברה הגיעה לסוף דרכה ואף ניתן לומר שאין מחלוקת על כך. בנסיבות אלה, אני מורה על מתן צו פירוק. אני מורה על מינויים של עו"ד ישראל בכר ודוד פורר כמפרקים זמניים".

עוד כתבה השופטת, "אני מסמיכה את המפרקים הזמניים להוציא מכתבי פיטורין לעובדים. אני מתירה למפרקים הזמניים לסגור את החנויות שהופעלו עד עתה בצורה מסודרת ולהציב שמירה עד להחלטה אחרת. אני מתירה למפרקים הזמניים לפנות לקבלת סיוע משטרתי במקרי הצורך".

ביום רביעי יגישו הנאמנים את הצעת הפירוק בבקשה מסודרת זמני. בעוד שבוע יגישו דוח מסכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...