"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
"עכשיו בית המשפט יגיד את דברו"
פחות משבוע לאחר הניצחון בבחירות, נפתח משפטו של שלומי לחיאני • ראש עיריית בת ים נאשם בשוחד, עבירות מס, מרמה והפרת אמונים
צילום: יהושע יוסף (ארכיון) // לחיאני. התייצב הבוקר לראשונה בביהמ"ש

"עכשיו בית המשפט יגיד את דברו"

פחות משבוע לאחר הניצחון בבחירות, נפתח משפטו של שלומי לחיאני • ראש עיריית בת ים נאשם בשוחד, עבירות מס, מרמה והפרת אמונים

צבי הראל
, עודכן
צילום: משה בן שמחון

משפטו של ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני, המואשם בסדרת עבירות מס, שוחד והפרת אמונים, נפתח הבוקר בבית משפט השלום בת"א. השופט בני שגיא קבע, כי שלב ההוכחות יחל בעוד כחצי שנה, כשבחודש פברואר יגיב לחיאני לכתב האישום נגדו.

לחיאני, שמכחיש את העבירות המיוחסות לו, לא שוחח עם כלי התקשורת בכניסה לדיון, אך בסופו אמר: "זו הפעם הראשונה שאני בבית משפט, ועכשיו בית המשפט יגיד את דברו". כתב האישום החמור נגד לחיאני כולל קבלת שוחד בסכום של 900 אלף שקלים מבעלי עסקים בעיר, ובנוסף פרק נרחב לחובות הכבדים של חברות הבנייה בשליטתו, שהגיעו להיקפים כוללים של כ-50 מיליון שקלים.

לפי המתואר בכתב האישום, כדי להתגבר על חלק מחובותיו, פנה לחיאני לתשעה עובדים בכירים בעירייה כדי שייקחו כל אחד הלוואה בסך 50 אלף שקלים ויעבירו אליו את הכספים. בכך, טוענת התובעת, העמיד הנאשם את עצמו ואת עובדיו הבכירים בניגוד עניינים "ובמעשיו כלא את עובדי העירייה ואת עצמו בניגוד עניינים מתמשך". במרוצת השנים, פרע לחיאני את ההפקדות הללו באמצעות הפקדת מזומנים בחשבונות העובדים. בפרשה זו מואשם לחיאני בעבירה של מרמה והפרת אמונים.

לחיאני הודח לפני כשבוע על ידי בג"ץ אולם נבחר כעבור שלושה ימים בפעם השלישית לראשות העירייה, כאשר קיבל 57 אחוזים מהקולות. בפסק הדין מתחו שופטי בג"ץ ביקורת על החלטת מועצת העיר, שלא להדיחו מראשות העירייה. נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, אמר במהלך הדיון כי "מועצת העיר בת ים עשתה צחוק מבג"ץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...