איבדו את הראש
מכבי חיפה שמטה יתרון 0:2 מול פאוק והפסידה 3:2 באחד המשחקים המשוגעים בליגה האירופית • שראנוב עצר שני פנדלים, אבל היה אשם בשני שערים • מכבי ת"א נראתה רע מול פרנקפורט והפסידה 2:0 • בן חיים נגע פעמיים ביד והורחק בדקה ה־34
, עודכן

אם מכבי חיפה לא תעפיל העונה משלב הבתים של הליגה האירופית, אין ספק שהמשחק אתמול בסלוניקי מול פאוק הוא אולי הסיבה העיקרית לכך.
איזה משחק מטורף היה באיצטדיון טומבה. הירוקים כבר הובילו 0:2 משערים של דינו אנדלובו (13) ואייל גולסה (21), אבל אז הגיע המופע ההזוי של השוער בויאן שראנוב, או אם תרצו - ד"ר בויאן ומיסטר שראנוב.
מצד אחד השוער הסרבי של חיפה עצר שני פנדלים, אך מצד אחר הוא היה אשם בכל שלושת השערים שספגה חיפה והביאו למהפך של היוונים. לאורך השבוע הסביר המאמן אריק בנאדו לשחקניו שכמעט כל שעריה של פאוק מובקעים ממצבים נייחים, אבל כנראה אף אחד לא הקשיב לו. הקשר גוסטבו בוקולי ביצע מספר גדול מאוד של עבירות חסרות אחריות, ובנוסף כיסה בצורה רעה את ניניס בשער השני שספגה קבוצתו. כולם דיברו על הקהל החם של היוונים, אבל אחרי הפיגור המוקדם הם כבר החלו לשרוק בוז לשחקניהם. אם חיפה לא היתה כה נאיבית והיתה מצליחה להחזיק את היתרון עד המחצית, ספק גדול אם היוונים היו חוזרים כך למשחק ומנצחים 2:3.
לסיכום, על פי המשחק אתמול, אין לחיפה מה לחפש בשלבים הבאים של המפעל. כעת הירוקים חייבים להשיג לפחות שבע נקודות במשחקים שנותרו להם, משימה קשה לכל הדעות, אבל קודם נראה אותם מנצחים את הדרבי החיפאי ביום ראשון בקריית אליעזר.
טב"ח אמר להרים ידיים
במכבי ת"א פנטזו ערב המשחק מול פרנקפורט על ניצחון ודיברו במונחים של "תוצאה טובה", אבל סיפקו את משחקם החלש ביותר מתחילת העונה וחזרו לארץ עם הפסד 2:0 שעוד עשה עימם חסד גדול.
ההרחקה המיותרת של טל בן חיים בדקה ה־34 אחרי שתי נגיעות יד שהובילו לצהוב שני היתה רק הספתח שהבליט שתי בעיות מרכזיות מאוד בקבוצה של פאולו סוזה העונה.
הראשונה היא שהרוטציה והשינויים התכופים בהרכבים מקשים על שחקני מכבי לבצע את השינוי בין שליטה טוטאלית במשחקי הליגה להתגוננות בזירה האירופית. שנית, בתקציב של יותר מ־100 מיליון שקלים, אפשר לצפות שלמכבי ת"א יהיה לפחות מגן אחד עם מהירות ולא צמד איטי כמו ייני ובן הרוש. ואם סוזה היה באמת אמיץ, הוא היה עובר גם אתמול למערך שלושת הבלמים.
ניקולה מיטרוביץ', הקשר הסרבי שהמאמן פורטוגלי התעקש עליו, היה לנקודת החושך במשחק. אם מכונת איבוד הכדורים הזאת משחקת לפני דן אייבינדר או משה לוגסי, הגיע הזמן שיורדי קרויף יתערב למען עתיד טוב יותר.
גם ראדה פריצה, שנע ונד בין הספסל להרכב לאחרונה, נראה אתמול מתוסכל, בכושר ירוד וחסר אנרגיה בסיסית. מכבי ת"א לא יכולה להרשות לעצמה שהחלוץ הבכיר ביותר שלה יתפקד ככה כמעט חודש שלם, בכל זאת היא עדיין בתמונת העלייה לשלב הבא בליגה האירופית ובדרך לעוד תואר אצלנו, בלוזון ליג.
יתר המשחקים. בורדו רשמה אתמול ניצחון 1:2 דרמטי על אפואל ניקוסיה, שבוודאי לא שימח את הצהובים של סוזה. בבית של מכבי חיפה נפרדו שחטאר קראגנדי ואלקמאר ב־1:1.
גיא לוזון וסטנדרט ליאז' המשיכו בתקופה הרעה שלהם והפסידו 1:2 באוסטריה לרד בול זלצבורג. טל בן חיים עלה מהספסל 20 דקות לסיום. קובי מויאל ושריף טיראספול הפסידו 2:0 לטוטנהאם. הקשר הישראלי הוחלף בדקה ה־70.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו