שרשרת התקלות בפייסבוק, שהתחילה שלשום בארה"ב הגיעה היום לישראל. גולשים שניסו לכתוב סטאטוס או תגובות לפוסטים בכל מקום בקירות האתר קיבלו מהשעה 14:00 הודעת שגיאה והפוסטים לא פורסמו. גם לא הייתה אפשרות לסמן LIKE.
התקלה לא מקיפה את כל הגולשים, אלא רק את חלקם, בדומה לתקלה בארה"ב. מחברת פייסבוק נמסר, כי התקלה בטיפול. בסביבות השעה 17:10 כבר ניתן היה לשנות סטאטוס ולכתוב תגובות, אבל עדיין היו בעיות עם LIKE.
התופעה החלה שלשום בארה"ב, כשהיא מקיפה כמה מאות אלפי משתמשים בו זמנית, ובאתרי הטכנולוגיה האמריקניים הגיעו תגובות רבות של גולשים, שהרגישו מנותקים. "סוף העולם", כתב אחד מהם. באתר המפתחים של פייסבוק יש תנועה ערה של מתכנתים, אולם בעמוד הטוויטר של פייסבוק אין כל אזכור לתקלה.
באתר הבדיקה, שבו אפשר לבדוק "האם זה נפל אצל כולם או שהבעיה אצלי", עלה בחדות מספר הגולשים הבודקים את מצב פייסבוק.
בכל דקה - הפסד של מאות מיליוני דולרים
אין זו הפעם הראשונה שפייסבוק נופלת נפילה המשפיעה על חלק גדול מהגולשים. ב-24 בספטמבר נמשכה הנפילה שעתיים וחצי, הארוכה ביותר עד כה. בתום התקלה נכתב בקיר של מהנדסי פייסבוק, כי היא נבעה מכך שנעשו טעויות מצערות בטיפול במצב של שגיאה. מערכת אוטומטית לווידוא ערכי תצורה בשרת, גרמה לרוב הבעיות, אבל הן תוקנו. החברה התנצלה אז על התקלה. ב-27 בספטמבר אירעה תקלה נוספת, שלא איפשרה לחלק מהגולשים לכתוב באפליקציה במשך שעה לערך.
בכל דקה שפייסבוק אינו פעיל, החברה מפסידה הכנסות של מאות מיליוני דולרים. המערכת של פייסבוק היא אחת המורכבות ביותר בעולם. יש היום יותר מ-1.5 מיליארד משתמשים בפייסבוק. בכל יום נרשמים 4.5 מיליארד LIKE, ובכל יום נכנסים לאתר 699 מיליון גולשים. יותר מ-300 מיליון תמונות מועלות לאתר בכל יממה. בכל שנייה נרשמים חמישה מנויים חדשים לאתר.
רשומים בו היום 83 מיליון פרופילים של מתחזים, ופייסבוק החלה במבצע ניקוי להסרתם. רוב הפעילות באתר מתרחשת בין השעות 13:00 ל-15:00. הימים העמוסים ביותר באתר הם חמישי ושישי בשבוע. משך הביקור הממוצע באתר הוא 20 דקות. בכל דקה נכתבות 510 תגובות ומעודכנים 293,000 סטאטוסים. בכל יום משתפים גולשים ב-4.75 מיליארד תכנים שהעלו או קיבלו. אחד מכל חמישה עמודי אינטרנט שניצפו בארה"ב נמצא בפייסבוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו