פנו את החניה, אני רוצה ללדת

שירן יהוד (30) כרעה ללדת בחניון ביה"ח • מנהלת חנות "שילב" במקום נחלצה לעזרתה

צילום: גדעון מרקוביץ' // יהוד ובתה עם ד"ר ארביב בביה"ח בילינסון ,
צילום: גדעון מרקוביץ' // יהוד ובתה עם ד"ר ארביב בביה"ח בילינסון

שירן יהוד (30) מראש העין לא תיכננה ללדת את בתה השלישית בחניון. למזלה, מנהלת חנות שילב בבית החולים בילינסון עודדה אותה אתמול וסייעה לה לעבור את תחילת הלידה בשלום.

זו הלידה השלישית של יהוד - אחרי שילדה את איתמר בן ה־3 ואת שחר בת השנה וחצי. "בבוקר הייתי בבית לבדי והתחלתי לקבל צירים בכל חמש דקות", סיפרה יהוד בהתרגשות, "התקשרתי בבהלה לבעלי רון (36), שהוא איש קבע בצריפין. הוא הגיע אחרי נסיעה ארוכה שנדמתה לי כמו נצח. לא היתה חניה פנויה בחניון, זה הלחיץ אותי מאוד ולכן החנינו באדום־לבן. לא הצלחתי לצאת מהאוטו כי הגוף שלי היה כבד מאוד והרגשתי שהראש של התינוקת מתחיל לצאת. בעלי התחיל לצעוק לאנשים שיקראו לרופא. בקומה הכי תחתונה בבית החולים ממוקמת חנות שילב. מרינה, מנהלת החנות, שמעה את הצעקות ורצה לעזרתנו - זה היה נס".

לדברי מרינה מגרלי, מנהלת סניף שילב בביה"ח בילינסון, "לפני יומיים עברתי לכאן מסניף אחר וזכיתי מבחינתי לקבלת פנים מדהימה משום שזו זכות גדולה. שמעתי את הקריאות לעזרה ופעלתי מתוך אינסטינקטים שאין לי מושג מהיכן הם הגיעו. הצוות הרפואי הגיע, ביצע את הכל בתוך שתי דקות ולקח את האם למחלקת יולדות. יצאה תינוקת מדהימה עם מלא שיער. אחרי שהכל נגמר התחלתי לרעוד, רק אז הבנתי את גודל הסיטואציה".

ד"ר ניסים ארביב, רופא בכיר במחלקת נשים ויולדות בבילינסון, סיפר: "אנחנו, הצוות הרפואי שכלל את המיילדת הדס אהרון ואותי, הגענו מייד ופעלנו בעבודת צוות. ירדנו עם כל הציוד הנדרש בתוך דקה. התינוקת היתה על האם ובדקנו אותה - כיסינו אותה וניתקנו את חבל הטבור. הזוג היה נרגש מאוד, מדובר באנשים מקסימים. העברנו את הילדה ואת היולדת במהירות לחדר הלידה כדי לסיים את תהליך הלידה. חשוב לציין שבשלב זה תהליך הלידה לא נגמר, חייבים לדאוג להוציא את השליה בשלמותה וכמו כן ערכנו בדיקות לאם ולילדה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר