אם חשבתם שהזבל שזרקתם לפח האשפה הביתי הוא חסר כל ערך, הרי כעת מתברר כי אמנם אי אפשר להפוך אותו לזהב, אבל לפלסטיק דווקא כן.
מפעל חדש וייחודי, המוקם בימים אלה על ידי חברת WTP במפרץ חיפה בהשקעה של יותר מ־20 מיליון שקלים, נושא בשורה לאיכות הסביבה. בעליו, אבנר ארזי, מוביל יישום של טכנולוגיה ייחודית, ולפיה הפסולת הביתית תהפוך לחומרי גלם שאיתם אפשר לייצר שלל מוצרים מפלסטיק כגון פינות משחק לילדים, ספסלים ציבוריים וארגזים.
המפעל צפוי להתחיל לייצר בקרוב באופן מדורג ובכמות קיבולת התחלתית של 20 טונות אשפה ליום. לקראת פעילותו המלאה הוא יעבוד בקיבולת של 40 טונות ליום.
"בכל יום נאספות כמויות גדלות והולכות של פסולת ביתית מוצקה ומוטמנות במזבלות או נשרפות. שיטות אלה של סילוק הפסולת העירונית הן יקרות ובלתי יעילות מבחינה כלכלית ואקולוגית", מסביר אבנר ארזי, המנכ"ל והבעלים של המפעל. לדבריו, "מוצרי החברה יימכרו למפעלי פלסטיק והם ישמשו חומר גלם המחליף חומר גלם יקר בתעשיית הפלסטיק".
ארזי מוסיף כי המפעל אינו מבזבז אנרגיה שכן הוא עובד בטמפרטורות שאינן עולות על 180 מעלות צלזיוס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו