קרי: "מחכים להצעה, אבל לא לזמן רב"
מזכיר המדינה האמריקני ממשיך ללחוץ על בית הנבחרים ולא ממהר להאמין ליוזמה הרוסית • פוטין: "צעד טוב לקראת שלום"

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי התייחס היום בבית הנבחרים ליוזמת רוסיה, לפיה סוריה תעביר את הנשק הכימי שברשותה לפיקוח בינלאומי ואמר, כי ארה"ב מעודדת את היוזמה אך במקביל מעוניינת לוודא כי אין מדובר בעוד תעלול של נשיא סוריה, בשאר אסד. "אנחנו מחכים להצעה, אבל לא לזמן רב. אובאמה יבחן אותה ברצינות, אך זו לא יכולה להיות טקטיקת עיכוב", הסביר קרי.
בנוסף, התייחס קרי להשלכות של ההססנות בבית הנבחרים ואמר כי, "איראן עוקבת אחרי מה שאנחנו עושים. האם נשלח לאיראן מסר של חולשה אמריקנית? המילה שלכם מוטלת על הכף, לא רק מילתו של הנשיא". "אתם העברתם חוק על סוריה וגם על הנשק הכימי", הזכיר מזכיר המדינה וציטט פסקה מהחלטה שבית הנבחרים קיבל נגד השימוש בנשק כימי בסוריה. קרי גם ציין כי שוחח מספר פעמים עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו על הסכנה הטמונה בנשק הכימי הסורי לעולם המערבי ובעיקר למדינת ישראל שסובלת ממחסור במסכות גז.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין המשיך לעודד את הצעתו ואמר, כי תכנית המסירה היא "צעד טוב לקראת פתרון של שלום". במקביל, מועצת הביטחון של האו"ם ערכה פגישה בדלתיים סגורות עם שליחים של הממשל הרוסי בסוריה.
קודם לכן שוחח הנשיא אובאמה בטלפון עם נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, ועם ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון. ככל הנראה הסכימו המנהיגים לחקור את ההצעה הרוסית להעברת הנשק הכימי לשליטה בינלאומית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו