ועדת החוץ של הסנאט אישרה את התקיפה בסוריה
ברוב של 10 מול 7 אושרה תקיפה אמריקנית ל-60 ימים עם אפשרות להארכה של חודש • החלטת הסנאט שוללת כניסה קרקעית של חיילים

ועדת החוץ של הסנאט האמריקני אישרה אמש פעולה צבאית מוגבלת של ארה"ב בסוריה. בשבוע הבא ייערך דיון נוסף בסנאט, על אודות שימוש בכוח במתקפה.
ברוב של 10 סנאטורים מול שבעה, ההצעה אושרה ותוגבל ל-60 ימים של תקיפה, עם אפשרות להארכה בחודש נוסף. כמו כן, שלל הסנאט כניסה קרקעית של חיילים אמריקנים לשטח סוריה.
בשבוע האחרון האיץ נשיא ארה"ב ברק אובאמה בסנאט להתקדם עם קבלת ההחלטה, באומרו כי ביטחונה ואמינותה של ארה"ב מוטלות על הכף.
"אם לא ננקוט בעמדה עוד היום, אני מתחייב בפניכם, נעמוד בפני קונפליקט הרבה יותר גדול", הצהיר מזכיר המדינה ג'ון קרי בעדותו בפני הסנאט ביום רביעי. "אסד יקרא את השקט שלנו, את חוסר המוכנות שלנו לפעולה, כסימן שהוא יכול להשתמש בנשקו מתי שיחפוץ", הוסיף קרי.
בין המתנגדים לתקיפה היה גם כריס מרפי, חבר ממפלגתו הדמוקרטית של אובאמה. "אני לא מתנגד משום שאני לא נתקף בבחילה כשאני רואה את תמונות הילדים הפצועים בסוריה, אני מתנגד משום שאני מודאג עמוקות מגבולות כוחה של אמריקה", אמר.
מחוץ לאולם בו התקבלה ההחלטה, הפגינו מאות אזרחים, כשדם על ידיהם והם נושאים שלטים נגד המתקפה הצפויה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו