אישיות בממשל המצרי הודתה בפניי כי הצבא זייף את תוצאות הבחירות לנשיאות ביוני 2012, מחשש למהומות לאחר תבוסת מוחמד מורסי, מועמד האחים המוסלמים.
לדברי האיש, אחמד שפיק, מפקד חיל האוויר לשעבר וראש ממשלתו האחרון של חוסני מובארק, הוא שזכה בבחירות ברוב קטן, אולם ראשי הצבא - אשר רצו להבטיח שהחוק והסדר יישמרו לאחר הבחירות - חששו שאם מורסי יובס, לא יכירו בכך האחים המוסלמים ויתנהלו כפי שהם מתנהלים כעת בעקבות הדחתו.
התוצאות הרשמיות (51.73 אחוזים למורסי, 48.27 אחוזים לשפיק) היו כמעט היפוך מדויק של מה שהתרחש בקלפיות. לאחר פרסום התוצאות כמעט לא נשמעו קולות מחאה וערעור מן הצד החילוני־ליברלי, ואילו הצד הדתי, של האחים המוסלמים והסלפיסטים, היה מאושר מהישגו.
הערכת הצבא היתה שמורסי חסר הניסיון יקבל עליו ניהול משותף עם הצבא, ולא יעבור כמה קווים אדומים (כולל בהקשר הישראלי). מה שקרה במציאות הוא שילוב של חוסר כושר ניהול זועק לשמיים, עם מאמץ להשליט תפיסה אידיאולוגית של רבע מן העם המצרי על כולו, בעזרת מקורבים שאינם מסוגלים לנהל דבר. כמה מעמיתיו הגנרלים דחקו בא־סיסי לפעול כבר לפני חודשים אחדים, אבל הוא רצה להעניק למורסי (שמינה אותו לשר ההגנה והעדיף אותו על ותיקים ממנו), הזדמנות להוכיח כי כל מה שקרה נבע מהעובדה שהוא טירון.
במלאות שנה לשלטון האחים המוסלמים סבר כי ההפגנות הציבוריות יהיו הרקע המתאים ביותר להדחתו של האיש שמינה אותו, אם לא יסכים למלא דרישות חד־משמעיות של הצבא. מורסי אכן דחה את הדרישות (כגון הכרזה על בחירות מוקדמות לנשיאות), והחליט על צעד מרחיק לכת, שמשמעותו הברורה היא הפיכה צבאית, בטרם תשתנה המערכת החוקית המצרית, כך שיהיה קשה מאוד להחזירה לבראשית.
אותו גורם אומר כי א־סיסי לא העריך כי מספר ההרוגים בעימות עם תומכי מורסי יהיה גבוה כל כך, אך הוא היה נחוש בדעתו לעוקרם מן הכיכרות שבהן התיישבו, והוא לא ייתן להם לחזור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו