מכבי ת"א, סניף מלחה
יותם הלפרין (900-800 אלף דולר לשלוש שנים) הפך אתמול לישראלי היקר ביותר בארץ מחוץ להיכל נוקיה • יניב גרין ואלישי כדיר הצטרפו כבר לפניו • וכל העיניים מופנות כעת לליאור אליהו • הפועל ירושלים בדרך לבנות את הסגל הישראלי הטוב בליגה

רק בשבוע שעבר, רגע אחרי שנחת בארץ, יותם הלפרין עוד טען שרק "עניינים פורמליים" מפרידים בינו לבין מכבי ת"א. אבל זו כבר היסטוריה רחוקה. אתמול, לעומת זאת, הוא כבר עשה היסטוריה אחרת.
הגארד הפך לשחקן הישראלי היקר ביותר שחותם בקבוצה ישראלית שלא קוראים לה מכבי ת"א. הלפרין ישחק בשלוש השנים הבאות בפרויקט המתחדש של הפועל ירושלים וירוויח בין 250 ל־300 אלף דולר לעונה. "זאת דרך חדשה בשבילי במועדון גדול ואני מחכה לאתגר", אמר אתמול, "המטרה היא לבנות קבוצה מלהיבה, שבשנים הבאות תהיה יציבה בליגה ובאירופה".
הלפרין בחר באופציה הירושלמית לאחר שהחליט לא להמתין למכבי. הצהרותיו האופטימיות בנוגע להצטרפות לצהובים העונה לא היו מנותקות מהמציאות. המגעים בינו לבין הקבוצה היו מתקדמים מאוד אך בסופו של דבר העניין ירד מהפרק, גם בגלל החוזה של סילבדן לנדסברג וגם בגלל שבקבוצה לא היתה אחדות דעים לגבי צירופו.
במכבי היו מעוניינים שהלפרין ימתין עד לתוצאות הבוררות של יוגב אוחיון (ייתכן שהתשובה מפיב"א תתקבל כבר בשבוע הבא), אבל השחקן העדיף לחתום על חוזה עם ירושלים.
הלפרין, שבינואר הקרוב יחגוג 30, יצא לשחק באולימפיאקוס ב־2008 תמורת כמעט מיליון יורו לעונה, למרות שהחזיק בחוזה עם מכבי. הוא שיחק שם שלוש שנים ובשנתיים האחרונות היה על סף חזרה להיכל נוקיה, אך בעיות המיסוי מנעו זאת. בפעם הראשונה הוא חתם בסנט פטרסבורג ובפעם השנייה בבאיירן מינכן. העונה בגרמניה החלה לא טוב אבל השתפרה עם הזמן.
בירושלים הביעו שביעות רצון גדולה מהמהלך והשאלה הגדולה כעת אם תצליח להנחית גם את ליאור אליהו, שלו כבר הציעה חוזה לשלוש שנים.
ההחתמה של הלפרין מצטרפת לאלה של אלישי כדיר, יניב גרין וחנן קולמן. "אנחנו מאמינים שהפועל ירושלים צריכה להיות מבוססת על הישראלים הטובים ביותר", אמר אתמול הבעלים החדש של הקבוצה, אורי אלון.
"יותם הוא תוספת כוח משמעותית", הוסיף המאמן בראד גרינברג, "הוא יוסיף לנו מנהיגות, נוסף על יכולותיו כשחקן ברמות הכי גבוהות באירופה".
החתמות. הפורוורד ריק ג'קסון חתם בגלבוע/גליל. הפורוורד בנט דיוויס, ששיחק בעבר אצל רובי בלינקו בעירוני ר"ג, ישחק תחתיו בעונה הבאה בברק נתניה. אבירם זליקוביץ' עבר מעירוני נהריה לבני הרצליה. גיא לביא ימשיך לשחק בקבוצה. הפורוורד ריק ג'ונסון חתם בגלבוע/גליל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו