המטרה הראשונה של הפועל ת"א במהלך הקיץ הנוכחי היתה החתמה של גארד ישראלי בכיר, בייחוד על רקע עזיבתו של בר טימור לאלבה ברלין. אתמול היא מצאה את מבוקשה והחתימה לשלוש עונות את רביב לימונד, שהגיע מהפועל י־ם.
לפני הכל, החתמת שחקן בסדר הגודל של לימונד (שיחגוג יום הולדת 29 בחודש אוגוסט) היא סוג של הצהרת כוונות מצד האדומים. נראה שהמועדון, שהתנהל בעונתו הראשונה לאחר הקאמבק לליגת העל בשיא הצניעות הכלכלית, מחפש לעלות מדרגה.
הבאתו של שחקן בכיר ומנוסה שמשתייך לנבחרת ישראל היא אחת הדרכים להשתדרג, ולימונד עשוי להפוך במהלך העונה הקרובה לשחקן "שובר שוויון".
בהפועל לא פירסמו את שכרו השנתי, אבל אפשר לומר בוודאות כי לימונד יהיה השחקן היקר ביותר במועדון במתכונתו הנוכחית, כולל הזרים ששיחקו וישחקו בשורותיו. הנחה נוספת שככל הנראה תעמוד במבחן המציאות היא שלימונד הוא השחקן הראשון של הפועל החדשה ששכרו יתקרב לשכר הישראלים הבכירים שאינם במכבי ת"א.
בת"א הבינו שהם חייבים ישראלי מהליגה הראשונה כדי לנסות לצמצם פערים. ללימונד זו תהיה כבר התחנה התשיעית בקריירה.
קדמו לה: מכבי נתניה, עירוני ר"ג, הפועל ירושלים (שתי קדנציות), עירוני נהריה, לה מאן (צרפת), מכבי ת"א, מנורקה ועירוני אשקלון. מאז עונת 2006, אז סגר שנתיים וחצי בירושלים (מאמנו בעונה האחרונה שם היה ארז אדלשטיין), לימונד לא השלים שתי עונות רצופות באותה קבוצה.
החתימה לשלוש שנים בת"א היא סוג של הצהרת כוונות לא רק מצד המועדון, אלא גם מצד השחקן, שכנראה הבין שהגיע הזמן למצוא בית חם ובעיקר יציבות.
לימונד בן ה־29 מחפש לא רק בית, אלא גם קבוצה שתיתן לו להוביל ומאמן שיוציא ממנו את המיטב. עם אדלשטיין זו כבר פגישה שלישית. הראשונה היתה בנבחרת הנוער מחזור 2002 (מקום שישי באליפות אירופה), השנייה נרשמה כאמור בירושלים.
"אני מאוד אוהב את אדלשטיין ומחזיק ממנו. אני חושב שהשילוב איתו יעשה לי ולקבוצה רק טוב", אמר אתמול לימונד לאחר שחתם על חוזהו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
