"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ד"ר אוז ביד ושם: "הלקח החשוב - אסור לשכוח"
הרופא המפורסם בארה"ב, ד"ר אוז, המשיך אתמול את ביקורו בישראל • אחרי סיור ביד ושם ביקר בקבר הרמב"ם בטבריה
צילום: גיל אליהו / ג'יני // ד"ר אוז והרב בוטח על רקע קבר הרמב"ם בטבריה

ד"ר אוז ביד ושם: "הלקח החשוב - אסור לשכוח"

הרופא המפורסם בארה"ב, ד"ר אוז, המשיך אתמול את ביקורו בישראל • אחרי סיור ביד ושם ביקר בקבר הרמב"ם בטבריה

יורי ילון
, עודכן

ד"ר מהמט אוז, הרופא המפורסם בארה"ב, והרב שמולי בוטח, השוהים בימים אלה בישראל, ערכו אתמול ביקור מיוחד ביד ושם.

הן ד"ר אוז והן הרב בוטח התפרסמו כשהגישו פינות בתוכניתה של אשת הטלוויזיה המשפיעה ביותר בארה"ב, אופרה וינפרי. ד"ר אוז, מוסלמי ממוצא טורקי, הגיע לישראל עם אשתו וילדיו בהזמנת ידידו הרב בוטח.

במהלך יום האתמול ערכו השניים עם משפחותיהם סיור מעמיק במוזיאון לתולדות השואה של יד ושם, בהדרכתו של חנוך טלר, וגם ביד לילד ובהיכל השמות. לאחר הביקור אמר ד"ר אוז ל"ישראל היום" כי "הביקור גרם לי להבין לעומק את המימדים של השואה ואת השיטתיות המחרידה שבה הוציאו הנאצים לפועל את תוכניתם המרושעת. היממה אותי העובדה שהם יצרו טיעונים כדי לחזור על מעשיהם פעם אחר פעם והונו את היהודים בדרך אל מותם. זה הרוע בהתגלמותו". ד"ר אוז, שגילה עניין רב במהלך הביקור, ציין עוד כי "הלקח החשוב הוא שאסור לנו לשכוח את השואה וגם לא לאפשר לשואה כזו לחזור שוב".

מירושלים נסעו ד"ר אוז והפמליה לביקור בטבריה ובנצרת, לא לפני שעצרו בקניון בנימין שבבית שאן לארוחת צהריים כשרה. בטבריה ביקרו בקברו של הרמב"ם, שהיה רופא ופעל בעיקר בקהיר שבמצרים במהלך המאה ה־12. במרכז מורשת הרמב"ם שבטבריה, קיבל ד"ר אוז הסברים מהרב שמולי על דמותו של הרמב"ם ועל שיטת עבודתו כרופא, שהיתה להתחיל בטיפול פשוט של תזונה נכונה לפני מתן תרופות. בסיום הביקור ולאחר סידרת צילומי מזכרת במקום, אמר ד"ר אוז כי התרשם מיכולותיו של הרמב"ם כרופא שפעל לפני קרוב ל־1,000 שנים. "כשאתה רואה את ההנחיות הרפואיות שנתן הרמב"ם לחולים, את המרשמים ואת העקרונות שעל פיהם עבד, הנכונים גם היום, אני שואל את עצמי איך הוא ידע את כל זה לפני כל כך הרבה שנים? הוא היה כנראה אדם חכם מאוד, שידע שהחלק הנפשי חשוב לא פחות בהחלמתם של בני האדם".

מטבריה המשיכה החבורה בנסיעה לכנסיית "נס החנוכה" שבכפר כנא, הסמוך לנצרת. על פי האמונה הנוצרית, כאן עשה ישו הנוצרי את הנס הראשון שלו, כאשר ביקר בחתונה בכפר שבמהלכה הפך שישה כדי מים ליין. מדריך הקבוצה, הארכיאולוג דני הרמן, הפתיע את ד"ר אוז ומלוויו, כאשר חשף בפניהם כתובת עברית בקרקעית הכנסייה, המגלה כי הכנסייה הוקמה למעשה על חורבות בית כנסת קדום עוד יותר.

אולם גם בכפר כנא הקטן, לא היה אפשר להתעלם מנוכחותו של הרופא המפורסם, כאשר קומץ נשים נוצריות מהכפר זיהו אותו ברחוב ככוכב טלוויזיה אמריקני וביקשו להצטלם איתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...