פיצוץ בין ההתאחדות למינהלת הליגה
המינהלת טרם הוקמה, ובכיר בהתאחדות כבר מטיח האשמות: "אפס ביצוע" • יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון, אמור להיפגש בשבדיה עם ראשי אופ"א ולדון במשבר
, עודכן

מאז נפתחה המלחמה בין שרת הספורט לימור לבנת ליו"ר ההתאחדות אבי לוזון, ניפנפו ראשי ההתאחדות בדו"ח דודי כהן ובהמלצה המרכזית שלו להקמת מינהלת ליגה כהוכחה לכך שההתאחדות פועלת ליישום השינויים המבניים שבה.
אולם, כפי שזה נראה בשלב זה, מינהלת לא תקום בתקופה הקרובה. גורם בכיר בהתאחדות טען אתמול כי בין ראשי ההתאחדות לראשי המינהלת קיים נתק ושורר אי אמון. הרקע למשבר הוא ויכוח עקרוני על אופייה המשפטי של המינהלת - האם היא תוקם כחברה בע"מ או כעמותה ללא כוונת רווח? "למכבי ת"א ולמכבי חיפה טוב יותר שהמינהלת תיפתח כחברה בע"מ, ולקבוצות הקטנות טוב יותר שהמינהלת תהיה עמותה. הכל משיקולי מס כמובן לבעלים", ציין הגורם הבכיר בהתאחדות.
אותו גורם גם שלח חיצי ביקורת לעבר היו"ר המיועד של המינהלת ניר חפץ: "הוא מקבל מחודש מארס משכורת גבוהה, אשת שיווק, משרד, רכב וטלפון, ובינתיים קיבלנו אפס ביצוע". חפץ סירב להגיב להאשמות.
אחד מראשי הקבוצות הקטנות אישר אתמול כי קיימת מחלוקת בנוגע לאופייה של המינהלת, אך ציין כי העיכוב בפתיחתה קשור לעובדה שטרם ברור מה יעלה בגורלו של אבי לוזון. יו"ר ההתאחדות, מצידו, מתכוון להעניק למינהלת עשרה ימים להתארגנות, ואם גם זה לא יעזור, יזמן את ראשי הקבוצות ויודיע להם כי יצטרכו למצוא פתרון. לוזון אמור להגיע לשבדיה בסוף השבוע שם יתקיים ביום ראשון גמר יורו 2013 לנשים. הוא אמור להיפגש עם ראשי אופ"א ולדון עימם במצב אליו נקלעה ההתאחדות ובדרכים שבהם יכולה ההתאחדות האירופית לסייע כספית.
עם זאת, ל"ישראל היום" נודע שבישיבה האחרונה של המינהלת הוצגו לראשי הקבוצות שתי חלופות לרישומה ושהנושא עדיין בדיונים. על פי החלטת מזכירות ההתאחדות, חשבון הבנק הראשוני של המינהלת היה אמור להיות מוקם על ידי ההתאחדות, שטרם עשתה זאת ומנסה להפיל את כישלון הביצוע על המינהלת.
יו"ר מועצת ההימורים צחי פישביין מתכוון לשלוח בקרוב רואה חשבון מטעמו וידרוש לבדוק את ספרי ההתאחדות לכדורגל. ההחלטה באה בעקבות רצונו של פישביין לבדוק להיכן הלך הכסף שהעביר הטוטו להתאחדות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו