כשאני חושב על הקיץ, אני חושב על זמן איכות עם הילדים - זמן איכות בבריכה, בים, בטיולים ואפילו בבית, ואני יודע שאני צריך לחשוב על פעילות שתהיה מספיק אטרקטיבית גם לי וגם לילדים. לכן החלטתי להעביר לכם שלושה מתכונים שונים להכנת עוגיות חמאה שהילדים תמיד אוהבים, ומאוד כדאי לשתף אותם בהכנתן. זוהי הזדמנות יקרה מפז לבלות יחד, וגם הם וגם אתם תיהנו מהעשייה, מהיצירה וכמובן מהטעם של העוגיות לצד כוס חלב.
הבאתי לכם מתכונים לשלושה סוגי עוגיות ולשני סוגי ציפויים. תוכלו לשלב ביניהם, ולעטר כיד הדמיון הטובה עליכם ועל ילדיכם.
עוגיות חמאה קלאסיות
עוגיות החמאה הן עוגיות קלילות להכנה. כאן לקחתי את המתכון הבסיסי והכנתי עוגיות עם שתי שכבות - בסיס פריך וציפוי. חשוב לאפות את העוגיות רק עד להזהבה קלה, על מנת שיהיו פריכות ולא קשות מדי.
כדי לקבל טעם איכותי ועדין יותר אפשר להחליף חצי כוס קמח בכוס אבקת שקדים.
החומרים (לכ־40 עוגיות):
• 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
• קורט אבקת ונילין
• 1/2 כפית אבקת אפייה (2 גרם)
• 170 גרם חמאה
• כוס אבקת סוכר מנופה (120 גרם)
• 1 ביצה מידה L
• 1 חלמון
• גרידה מקליפת 1/4 תפוז
לציפוי הצבעוני:
• 2 חלבונים מביצים גדולות
• 240 גרם אבקת סוכר מנופה (2 כוסות)
• 2-3 טיפות צבע מאכל טבעי לבחירתכם (לצבע כהה הוסיפו עוד טיפה או שתיים)
מנפים בקערה את הקמח, הוונילין ואבקת האפייה. במיקסר מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר המנופה. מוסיפים את הביצה, החלמון, המצרכים היבשים המנופים וגרידת התפוז ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. מניילנים ומקררים כשעה. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ ויוצרים בעזרת קורצן את הצורה שבחרתם. אופים ב־170 מעלות 12-15 דקות. מצננים את העוגיות 30-45 דקות ומתחילים לקשט.
מכינים את הציפוי: מערבלים חלבונים ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כדקה, עד לקבלת תערובת במרקם חלק וסמיך (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כף אחת של מים או של מיץ לימון ומערבלים חצי דקה נוספת. אם היא דלילה, מוסיפים מעט אבקת סוכר). מוסיפים את צבע המאכל שבחרתם וממשיכים בפעולת הערבול עוד כחצי דקה. מצפים את צידן העליון של העוגיות בשכבה דקה בעזרת גב של כף ומייבשים בחוץ כשעה עד שהציפוי מתמצק. שומרים בכלי אטום ורחב בשכבה אחת עד חמישה ימים.
עוגיות חמאה־שוקולד
יש אינספור גרסאות לעוגיות החמאה הפופולריות, ולפעמים הילדים רוצים ממתק או חטיף שוקולד, ולכן החלטתי לתת לכם מתכון נוסף של עוגיות חמאה־שוקולד בציפויים בצבעים שונים או בציפוי קרם שוקולד.
החומרים (לכ־40 עוגיות):
• 280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
• 200 גרם אבקת סוכר (3/4 1 כוסות)
• 7 גרם אבקת אפייה
• 20 גרם קקאו (2 כפות)
• 100 גרם חמאה רכה
• 1 ביצה מידה L
• 1 חלמון מידה L
• גרידה מקליפת 1/2 תפוז
לציפוי שוקולד:
• 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מכל)
• 150 גרם שוקולד מריר
מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והקקאו לקערה. מערבלים במיקסר במהירות בינונית עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר כשתי דקות עד לאחידות, מוסיפים את החלמון והביצה וממשיכים לערבל כדקה נוספת. מאיטים ומוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים המנופים ולאחר מכן את גרידת התפוז, ממשיכים בפעולת המיקסר עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל־170 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ וקורצים את הצורות שבחרתם. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־15 דקות.
מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים 30-45 דקות לטמפרטורת החדר. כשהעוגיות התקררו לגמרי מצפים ומקשטים.
עוגיות דבש עם תבלינים
עוגיות חמאה משודרגות בתבלינים, טעימות וכל כך פשוטות להכנה. קשטו בציפוי צבעוני או בשוקולד, או פשוט ביזקו אבקת סוכר מייד כשהן יוצאות מהתנור - כך יתקבל מעטה פריך ומתוק. הדבש מעניק לעוגייה חיי מדף ארוכים מעט יותר, ונותן גוון חום וטעם מאוד דומיננטי.
החומרים (לכ־60 עוגיות):
• 125 גרם חמאה רכה
• 180 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס)
• 170 גרם דבש (1/2 כוס)
• 2 ביצים
• 500 גרם קמח (3.5 כוסות + כף)
• שקית אבקת אפייה (10 גרם)
• כפית ג'ינג'ר טחון
• 1/2 כפית קינמון טחון
• 1/2 כפית הל טחון
• קורט ציפורן טחון
• קורט מלח
לציפוי:
• 50 גרם אבקת סוכר
מערבלים חמאה, סוכר חום ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כשתי דקות עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את התערובת שנדבקה לדופנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, תבלינים ומלח. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עוגיות בעזרת קורצן בצורת שבחרתם ומסדרים בתבנית במרווחים של שני ס"מ.
אופים את העוגיות כ־15 דקות עד להזהבה, מוציאים מהתנור ומפדרים מייד באבקת סוכר או מצננים ומצפים באחד מן הציפויים.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו