ראש המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) במשרד המשפטים עו"ד אורי כרמל, גילה היום כי כ-200 שוטרים שחשודים באלימות כלפי אזרחים, הועמדו לדין פלילי או משמעתי. הם מהווים כ- 20% מתוך יותר מ-1000 שוטרים שנחקרו באזהרה על ידי מח"ש בעקבות תלונות שהוגשו נגדם ע"י אזרחים.
כרמל שדיבר בישיבת ועדת החוקה של הכנסת שעסקה בנושא של אלימות שוטרים, הוסיף כי "אין לנו מורא מאף אחד. אנחנו חוקרים שוטרים וקציני משטרה, כשיש ממש בתלונות נגדם. אנחנו מכירים תופעות של אלימות שוטרים ותופעת אי אמירת אמת של שוטרים וגם איננו מהססים כשצריך לבצע האזנות סתר". בתשובה לשאלה של ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) אמר כי "לאור התגברות מספר התלונות התחלנו גם בפעילות סמויה"
כרמל ציין כי מתוך 2000 תלונות שהוגשו אשתקד למח"ש הוחלט לפתוח בחקירה באזהרה נגד 1000 שוטרים. 42% מהתיקים נסגרו מחוסר ראיות, 15% מחסר עניין לציבור ו-21% מחוסר אשמה. עם זאת הזהיר כי "הפעלת כח יתר נגד שוטרים בחקירה, עלולה לסרס את המשטרה".
בדיון שהתקיים ביוזמתם של הח"כים אורית סטרוק (הבית היהודי) יריב לוין (ליכוד-ביתנו) ואורי מקלב, אמר פרקליט המדינה משה לדור אמר כי "מח"ש פועלת בנחישות כדי למגר עבריינות בקרב שוטרים. אלימות השוטרים פחתה, בין השאר כתוצאה מפעילות שלנו. מח"ש בתהליך התאזרחות ובקרוב לא יכהנו בה שוטרים".
ח"כ סטרוק אמרה כי חקירת השוטרים נעשית על בסיס עדויות חבריו השוטרים בלבד ולדעתה "יש סיכוי סביר שהמשטרה תתפור תיק לאזרח". ח"כ מקלב אמר ש"במקום לפעול נגד העשבים השוטים, המשטרה מגנה ומכסה על פשעי השוטרים האלימים. בהפגנות שנערכות בשבת, אין תיעוד ואז השוטרים מרשים לעצמם להפעיל אלימות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו