אדם פונה לטיפול נגד כלבת לאחר מגע עם תן בגליל המערבי

אדם פונה לטיפול מונע נגד כלבת, זאת לאחר שנחשף לתן נגוע - שאותר במערת קשת • משרד הבריאות פרסם אזהרה לציבור ובה קריאה לכל מי שביקר באזור בתקופה הרלוונטית ונחשף לבעלי חיים חשודים לפנות ללשכה • בעלי חיות מחמד? פנו לווטרינר הרשותי לבדיקת החיסונים

תן נגוע בכלבת (ארכיון). צילום: אייל מרגולין

אדם פונה לטיפול מונע נגד כלבת, זאת לאחר שנחשף לתן נגוע במחלה באזור הגליל המערבי. התן הנגוע אותר היום (שני) במערת קשת, בשביל נחל בצת באזור אדמית וערב אל עראמשה.

בעקבות גילוי התן הנגוע, משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע עם בעל החיים הנגוע או עם בעל חיים משוטט אחר בין התאריכים 25 במרץ 2025 ועד ל-16 באפריל (כולל), לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות עכו בטלפון 04-9955138, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע.

מטיילים בצפון//מיכאל קרופצקי, איגוד ערים כינרת

המשרד הדגיש כי לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית החולים הקרוב. בנוסף, ההנחיות קוראות להורים לברר עם ילדיהם אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים באזור ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות. גם בעלי חיות מחמד מתבקשים ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם.

משרד הבריאות מציין כי מי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, צריך לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר