הייתם פעם בפסגות? או בשטחים? אתם אומרים "שטחים" או "יהודה ושומרון"? חלק גדול מהאנשים שמביעים דעה בנושא לא יודעים לסמן את האזור על המפה. אחדים כי "מה איבדנו שם", אחרים כי "לעולם לא תדרוך שם כף רגלנו". מערכת היחסים בין הישראלי הממוצע לבין ליבה הפורח של ארץ ישראל מתוסבכת מאז שמשה דיין זרק את המפתח לווקף, אבל גם קודם. רציתי להשוות את התסבוכת לקשר בין הגולה לבין ארץ ישראל, אבל בדיוק נפל דבר: מייק פומפאו דפק כניסה ליקב פסגות ואמר שהכל קשקוש. האמריקני הזה הסתכל עלינו מהצד, אולי מלמל לעצמו שאנחנו טמבלים, וכמו לקח דף A4 מהמדפסת של שלום עכשיו (הם לא באמת מחזיקים משרדים, נכון?), כתב עליו "הכיבוש", קימט וזרק לפח האשפה של ההיסטוריה.
"ארה"ב מפסיקה לתמוך בארגונים שמחרימים את ישראל", הוא אמר, "נסמן מוצרים שהגיעו מהתנחלויות כפי שמסומנים שאר המוצרים שמגיעים מישראל". בום! רצפת האגן הקדוש של השמאל הישראלי לדורותיו קרסה. יריב אופנהיימר לא נרדם. "גול עצמי מפואר לתעשייה ולחקלאות הישראלית", הוא נלחץ בטוויטר, "אם אי אפשר להבדיל בין תוצרת התנחלויות לתוצרת ישראל, הפתרון של רבים יהיה להחרים הכל. כולנו מתנחלים". אוי לאאאא! רק לא זההההה! וגם מוסי לא רוצה בי עוד: "ההכרה האמריקנית לא תשנה את העובדה שההתנחלויות אינן בישראל". אז מה בישראל? תכתיב, אני רושמת.
עבור העולם כולו, היהודים ממילא כבשו מדינה באמצע הערבים ומאז חיים בה ללא הבדלי חיפה, תל אביב, אפרת, בית לחם ועין הוד. הטיעון היחיד של השמאל, שעליו מבוססת שנאה תהומית לאוכלוסייה יצרנית וציונית שתורמת למדינה בכל הגזרות הוא, שהם - כלומר גם אנחנו - מכשול לשלום, כי לא יהיה שלום עד שלא יפונו השטחים. כי האמריקנים לא יסכימו והעולם לא יעבור לסדר היום בגלל הכיבוש. והנה מה מתברר? שהאחרונים שאוחזים בחלום הדרת המתנחלים בכלל והחקלאות היהודית בפרט מחבלי המולדת, הם היהודים של שלום עכשיו. ערכתי השבוע קניות בצומת הגוש ורכשתי אריזה מהודרת של "תה אחמד" - מותג חדש המיובא מאיחוד האמירויות. שם קונים בכיף תה מתוצרת עפרה, ושמן זית ממאחז בחבל בנימין. האם בשלום עכשיו בשלים לאכול בייגלה שיוצר בברקן?
שכנים שלי בכפר חוסאן מתקשים להתאושש מהפסדו של טראמפ, כי קיוו שהוא יציל אותם מלהיות אזרחי הניסוי הכושל והמושחת ששמו "הרשות הפלשתינית", והם יוכלו לשלם ארנונה למועצה האזורית גוש עציון, כאשר תוחל הריבונות. התעשייה ביו"ש היא בראש ובראשונה מקור פרנסה לרבבות פלשתינים שחיים בשכנות טובה עם אזרחים ישראלים שמפריחים שממות מאז תשכ"ז. ביו"ש עושים שלום עם ערבים, אבל שלום עכשיו מתרכזים בלאמלל יהודים. מעניין אם מישהו בעולם עוד מאזין למואזין היצירתי הזה.
"ה־BDS הוא סרטן ואנחנו מחויבים להילחם בו", אומר מזכיר המעצמה הנחשבת בעולם. רק לעזובת השמאל אין אומץ להאמין באמת הפשוטה הזאת, ולקרוא לפטרוזיליה שצמחה בהר חברון "תוצרת ישראלית".