"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השמאל הישראלי ירד מהמגרש

,עודכן

קרב הירושה על מנהיגות האומה מתקיים בזירה הימנית בלבד. בזירה השמאלית מתנהל משחק דחלילים כאילו הלקח מבחירות 2019 א'-ב' פלוס 2020 לא נלמד. כאילו לא ניצב כעת דחליל במשרד הביטחון עם נדנדה שנתקעת בקיר משרד ראש הממשלה, כשפמלייתו ברקע מפחדת לצייץ, פן תידרש להוכיח את כוחה האלקטורלי שאבד מזמן.

משבר כלכלי־חברתי המתנהל תחת שלטון ימין הוא קרקע פורייה לצמיחת מנהיג שמאל. עם זאת, אנו מצויים בחודש הרביעי לקינונה של הקורונה ואין שום חלופה אמיתית לנתניהו בקרב שאריות יש עתיד־מרצ־עבודה. דווקא הימין הלא־ביביסטי אינו חדל להיערך ליום שאחרי שלטון רה"מ ולהציע פתרונות שונים: גדעון סער צייץ כבר מזמן את גילוי הדעת המפורסם בדבר מוכנותו, וברור שגם אם הוא שקט כרגע, זה למטרות איסוף כלי עבודה; נפתלי בנט חורש את הארץ, נתן את שואו חייו וגם אם כרגע הפלטפורמה שלו לא ריאלית - אפילו בשמאל טוענים שהוא "קורץ מהחומר"; ניר ברקת חותר תחת ישראל כץ, שהוא מועמד בפני עצמו, ויש עוד כמה המצויים בליבת העשייה ולא רק הדיבור.

לעומת זאת, במדינת הגמדים רעש ומהומה על לא דבר. אולי שנים של הסתה עשו את שלהן, והם עדיין חושבים שהנגיף הוא קונספירציה ושאין צורך ממשי ליצור פתרונות חלופיים גם לאוזלת ידה של הממשלה, אך מנהיגי השמאל מככבים בעיקר בסקרי המהדורה המרכזית כשהם מגרדים את רבע אחוז החסימה, ולא פועים אפילו רבע חזון שיוציא אותנו מהבוץ הזה.

לאן נעלם השמאל הסוציאליסטי? היכן הערבות ההדדית ובעיקר איפה המוחות המשובחים שקידשו היי־טק ולגלגו על חסרי לימודי הליבה? דומני כי כדי להצמיח הנהגה דרושה אידיאולוגיה, ומאז אימצו שורות השמאל את תיאוריית האנטי־ביבי וזנחו את ערכי השלום, הכלכלה, ההתיישבות והחינוך למצוינות, נקלעה גם הזירה הפוליטית שלהם לוואקום.

אל הכאוס הזה מתפרץ אחמד טיבי. שפשפתי את עיניי למקרא הכותרת האולד־פשנית ב"הארץ" של השבת האחרונה: "משימת העל היא להחליף את שלטון נתניהו, אפילו אם יעמוד בראשות הממשלה דחליל". "אחמד", רציתי ללחוש לו, "זה בדיוק הניסוי שמתרחש כעת". טיבי לא מהסס לרגע, ויש לו סיבה טובה. הוא שם את הימין ואת המפא"יניקים בסל אחד, את המנטרות של מרצ על הכיבוש הוא מדקלם כי הן בעצם שלו במקור, ואת מקומו כיורש העצר של השמאל הישראלי הוא מבין ומוקיר. איימן עודה מתראיין לטלוויזיה הפלשתינית מביתו בחיפה, ולא ממצמץ כשג'יבריל רג'וב אומר "חבר הפרלמנט מתראיין משטח כבוש". זה מזעזע. אך לא את השמאל.

כמה מחבריי הטובים גרים בתל אביב והצביעו למשותפת, אך אינם נרעשים מהסנסציה, ולא סבורים כי מדובר בגול עצמי לאומה הישראלית ולערביי ישראל גם יחד. השמאל הישראלי מותיר את המגרש ריק ומכתיר למעשה את הרשימה המשותפת ליורשת של תנועת העבודה, את טיבי ועודה ליורשיהם של רבין ויצחק שדה. הם לא מחזירים אותנו לגבולות 67', הם מנפצים אותנו אל מלחמת הקוממיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר