"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סעודיה על הכוונת האיראנית

,עודכן

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נמצא בימים אלה בארה"ב על רקע התוכנית הכלכלית החדשה להקטנת התלות בנפט והניסיון לשפר את יכולותיה הטכנולוגיות והצבאיות של סעודיה. אין ספק שנוכח צעדי ההסלמה הגוברים של איראן כנגד מדינות המפרץ, ובראשן סעודיה, נושא בן סלמאן מסר חירום בהול לממשל האמריקני.

זה שנים מנהלת איראן מדיניות חתרנית ואלימה, שמטרתה להשתלט על חצי האי ערב, לשלוט במקומות הקדושים לאיסלאם במכה ובמדינה בהנהגה שיעית, להשתלט על הנפט ונתיביו במפרץ, לסלק את האמריקנים ואת הסעודים ולשעוט קדימה - לעבר העולם. בתוך כך, מנהלת איראן עם קטאר ונסיכות עומאן יחסים שבין מפעיל לסוכן. לכאורה, מציגות השתיים אינטרסים זהים עם מדינות ערב הסוניות, אך בפועל מממנת קטאר את "האחים המוסלמים" כנגד משטרי ערב ומסיתה כנגדם בשליחות איראן באמצעות אל־ג'זירה. עומאן, מצידה, "מוכרת" את הערבים ומתווכת בתחומה בחשאי למפגשי קונספירציה בין האמריקנים לאיראנים.

יעדה הסופי של מגמת ההשתלטות הזוחלת של איראן על המפרץ - שהחלה לפני שנים - הוא סעודיה. מנגד, חשים הסעודים, המצרים ומדינות המפרץ, שהתארגנו להגנה במסגרת ה־GCC (מועצת המפרץ לשיתוף פעולה), שהאמריקנים בחרו בהגמוניה האיראנית כישות חליפית לניהול סכסוכי האזור, במקום במדינות ערב הסוניות עתירות "כאב הראש", הקרועות בין אינטרסים סותרים וארגוני טרור איסלאמיים המסוכסכים ביניהם.

מאז חוסל סדאם חוסיין, ששימש "אנטי וירוס" של איראן, גברה הפעילות "הפירומנית" האיראנית בכל רחבי המזרח התיכון ואף באפריקה. פעילות זו מתאפיינת בחתרנות, בהרס ובדם. האיראנים מציתים אש בעיראק, בסוריה ובלבנון ומחוללים טרור בתימן. הם פועלים בלוב, במצרים ובעזה באמצעות חיזבאללה (תכנון הפיגוע בתעלה ב־2008) ומממנים ומחמשים ארגוני טרור סוניים מסוגו של חמאס. בשל הפלגנות והאיוולת הסונית, שהציבה את ישראל כיריב, לא נערכו הערבים מול איראן ופיצלו את מאמציהם.

בינתיים ממקדים האיראנים את חתרנותם בסעודיה, בכוויית, בבחריין ובאיחוד האמירויות תוך המרדת האוכלוסיות השיעיות שבתחומן. בינואר 2016 עצרו הסעודים 47 טרוריסטים ותלו את מפקדם השיעי נימר אל־נימר. בתגובה שרף ה"בסיג'" את הנציגויות

הסעודיות במשהד ובטהרן. בשבוע האחרון שללה בחריין את אזרחותו של האייתוללה עיסא קאסם שפעל בשליחות איראן. בתגובה איימה איראן במלחמה אזורית נוכח חציית "הקו האדום". הגנרל קאסם סולימני איים על המשטר (הסוני) כי נוכח ה"השפלה" של האזרחים (הרוב השיעי) יתחולל עימות דמים אזורי. כצפוי, הצטרף חיזבאללה לגינוי ואילו סעודיה הודיעה שהיא מגבה את צעדיה המשפטיים של בחריין.

נוכח האיום הקיומי שמהווה איראן על האזור מפנימים הערבים כי ישראל אינה היריב ופתרון הבעיה הפלשתינית הוא סוגיה שולית. בינתיים מתקשה הממשל האמריקני להכיר בכך שאיסלאם רדיקלי מניע את הטרור העולמי, ומסרב להכיר במטרות ההתעצמות, הגרעין והטילים של איראן. הדילמה אכן קשה מכיוון שה"וירוס" האיראני השיעי ו"האנטי וירוס" (רדיקליזם איסלאמי סוני) מסוכנים לעולם באותה מידה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר