"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כסף לא קונה הצלחות

,עודכן

1 אטורה מסינה, מי שאימן בריאל מדריד, ועוד אנשי כדורסל בכירים ביבשת היו בטוחים שהקבוצה תעבור את פנרבחצ'ה. קבוצות שבעות שכבר זכו באליפות מגיעות בדרך כלל רק למשחקים המכריעים, ולמרות שריאל הפסידה 12 פעמים עד ההצלבה, היעדרו של יאן ווסלי ומפגן הכוח של ריאל מול חימקי חיזק את התחושה הזאת. אבל בסידרה הזאת צפו תחלואי הקבוצה: כל מסע הרכש היה כישלון טוטאלי (טומפקינס אפילו לא נסע לאיסטנבול) ורודי פרננדס התברר כמזיק יותר ממועיל (מאז שחזר מהפציעה הפסידה ריאל בשישה משבעה משחקים).

פאבלו לאסו כנראה חשש ללכת נגד השחקן היקר במועדון, ולמרות התוצאות המשיך להעניק לו אשראי מוגזם. "קשה לזר להצליח בריאל מדריד", הסביר מסינה לפני כחודש את הבעיות בריאל, שבהן גם הוא נתקל בתחילת העשור עד שפינה את משרת המאמן במארס 2011, "השחקנים המקומיים הם הבנים של ספרד, הם שולטים בקבוצה ובמועדון".

2 הכישלון של אלופת היורוליג לא היה מול פנרבחצ'ה. הוא נחתם באיסטנבול אבל נכתב בצמד משחקי הקלאסיקו השנה. היה ברור שבבית המוות גם מקום שלישי הוא טוב מאוד (וברצלונה אמורה לממש אותו הלילה לעלייה לפיינל פור). אם ההפסדים לצסק"א היו מובנים וההתחלקות מול ויטוריה נראית עכשיו הגיונית, לאסו הפסיד לריאל את שני המשחקים מול ברצלונה. במשחק הראשון במדריד הוא הכניס את גוסטבו איון, שמונה שניות לסיום, בזריקות עונשין שקבעו יתרון לריאל 85:86 ונשאר באי התאמה בהגנה כאשר ג'סטין דולמן קלע על איון את סל הניצחון. במשחק השני בארסה עלתה ליתרון 2:19 ללא נבארו, אברינאס וריבאס (שנפצע במחצית), ורק אז לאסו נזכר בסרחיו רודריגס. אבל אחרי כל כישלון לאסו קיבל הארכת חוזה וזה לא הולך להשתנות.

3 גם לפנאתינייקוס היו כאלה שזכרו חסד נעורים, וכמובן את דיאמנטידיס, והעריכו שתהיה בפיינל פור על חשבון לבוראל קוצ'ה. מי שרוצה להבין עד כמה גדול ז'ליקו אובראדוביץ' רואה מה קרה אצל הירוקים בלעדיו: ארבע עונות ללא פיינל פור ועונה שלישית שמאמן נזרק משם בשלהיה (אתמול היה זה אלכסנדר ג'ורג'ביץ').

מצד שני, ההצלחה של הבאסקים בתקציב של כ־10 מיליון יורו והכישלון של ריאל עם 30 מיליון הם מסר למכבי ת"א: כסף לא בהכרח קונה הצלחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אלי סהר

מסקר את הכדורסל הישראלי והאירופי וכותב טורי דעה. בתחום התקשורת מ-1990, בין השאר בעיתון "חדשות", "הארץ" ו"מקור ראשון". הצטרף ל"ישראל היום" ב-2007. בוגר בית הספר למאמנים במכון וינגייט. נשוי + 3. "רלף קליין ז"ל הוא המרואיין החביב עליי במהלך הקריירה כולה. איש שמסמל את תקומת עם ישראל מחורבות השואה לעצמאותו"

כדאילהכיר