"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אזהרת מסע: לא "יהיה בסדר"

,עודכן

"באה לסיני בחול המועד?" שואלת אותי השבוע חברה כאילו לא היה פיגוע בטורקיה שבו נרצחו ונפצעו ישראלים לפני כמה ימים. מתברר שיש לא מעט ישראלים שמתכננים בפסח הקרוב לבלות את חופשת החג במלונות "הכל כלול" (לא כולל ביטחון) בטורקיה, או בחושות בסיני. אל תטרידו אותם עם אזהרות מסע, ברור שהכל "יהיה בסדר". להיות ישראלי זה להאמין שהיקום ודאעש יסונכרנו לפי התוכניות שלך ויוותרו על אופציה לפיגועים בחג. אם יש משהו שדאעש ידוע בו זאת יכולת ההתחשבות.

מבין כל הנימוקים למה זה בסדר לנסוע, האהוב עלי במיוחד הוא שדווקא עכשיו הכי בטוח בטורקיה, כי מה הסיכוי שיקרה שוב פיגוע בכזאת סמיכות. אז רק לידיעתכם, רשת סקיי ניוז הבריטית שידרה השבוע ידיעה שדאעש מתכנן פיגועים ספציפיים בטורקיה נגד מוסדות יהודיים, בדגש על בתי ספר וגנים, ועוד לא אמרנו מילה על פיגועי הבקלאוות.

ונניח שהסיכוי שיהיה פיגוע נוסף בקרוב הוא קלוש, זה לא הופך אותו ללא קיים. איך אפשר ליהנות באמת כשצריך כל הזמן לפקוח שתי עיניים? מספיק מבט מהורהר אחד של איזה בדואי שמגיש לי קפה בחושה בסיני או דייל קרקע חסר סבלנות באיסטנבול כדי שאני אכתוב צוואה (ככל הנראה הקצרה ביותר בהיסטוריה).

לטורקיה ישראלים נוסעים בגלל המחיר, לסיני בגלל השלווה. ואני שואלת, איזו מין שלווה ולא עושים שום דבר חוץ מלהילחץ שאין אפילו קליטה במקרה שיש צורך להזעיק עזרה. הגיע הזמן להודות, סיני היא כבר מזמן לא אי של רוגע, והטורקים מעולם לא החליטו אם הם אוהבים אותנו או לא.

ישראלים יודעים שכוחות הביטחון, צה"ל, יחידות החילוץ ומשרד החוץ יעשו הכל כדי להחזיר אותם הביתה שלמים ובריאים במקרה של אירוע ביטחוני בחו"ל. אבל למה לקחת את הסיכון? בשביל רחת לוקום? אף אחד לא באמת אוכל אותה חוץ מהכלב.

הבעיה הגדולה היא שביעדים מסוימים אזהרות המסע נמשכות שנים, ולפעמים נדמה שמשרד הביטחון פשוט שכח לעדכן את הנתונים. ואז מרפי מגיע. הרי אזהרות על טורקיה היו כבר המון זמן עד שהמציאות הוכיחה לפני כמה ימים שאם יש אקדח במערכה הראשונה, כנראה ייעשה בו שימוש במערכה השלישית.

לעולם לא אשכח את סוכות 2004, עת שקלתי לנסוע עם חברה לסיני על אף התראות חמות ונקודתיות במיוחד. היא נסעה. אני נשארתי בתל אביב. היא ניצלה בנס מההתקפה בחוף ראס א־שטן, ואני הודיתי לבורא עולם שהתקמצנתי על הדלק.

עיזבו טורקיה, שום יעד כרגע לא באמת בטוח לישראלים, חוץ מהלידו בטבריה (אף אחד לא הגיע לשם כבר שנים). אין צורך להכביר מילים על מה שקורה בימים אלה באירופה, ראו ערך בריסל ופאריס. עד כמה שזה נשמע אבסורדי, נדמה שדווקא אצלנו, בארץ למודת פיגועים, מספר הסיכולים של ניסיונות טרור הוא בין הגבוהים בעולם.

אז אם אתם טסים לחו"ל בפסח, תקשיבו להנחיות ובבקשה תחזירו את החדר במלון כמו שהוא היה. גם ככה אנחנו על הכוונת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר