קראו לה תקופת "הסזון", תקופה מתמשכת שבה רדפו יהודים אחר יהודים לטובת הבריטים. "עונת הציד" היא נקראת, על שם המקור הצרפתי שלה. חקרתי ואף ישבתי עם אנשים שהיו נשואי הרדיפה ההיא, שבה אנשי ההגנה רדפו עד חורמה את אנשי המחתרות האצ"ל והלח"י. ולא קלטתי. אנשים מבוגרים הם, אמרתי לעצמי, משקעים מרים מדי הם סוחבים על גבם ולפיכך מגזימים הם בסיפוריהם. חלפו השנים. הפרספקטיבה היתה אמורה להתבהר. ואולם כאשר תחושת הרדיפה ההיא מהסיפורים מתמשכת ומתחדדת מעת לעת ביד מכוונת במציאות ולא בסיפורים, ראוי להבין מה פשר הדבר.
ברור כשמש בצהרי היום, וכמו דברי המשורר "כמו שתיים ושתיים", שהיד המכוונת טמונה עמוק בפער ההשקפות האידיאולוגיות. ההכללה הגסה, קביעת אֵיפָה וְאֵיפָה בפרשנות ובדיווח, והניתוח החד־צדדי - הם כלי הנשק של הימים ההם, כמו בימים האלה. שהרי מה מביא קבוצת אוכלוסייה המתקראת "נאורה ומתקדמת" להטיל עלי, ועל סביבותיי האידיאולוגיות, שידינו קלה על ההדק ועל הגפרור, כך שאצית תינוק בן שנתו באש? ומי הם הנחפזים אשר מחליטים בעבורי כי איש חולה בנפשו, אשר ישב על עבירת דקירה בכלא, מייצג את השקפת עולמם ודרך חייהם של יותר ממחצית הציבור החי בארץ?
בתוך עמי אני חי ומסתובב לאורכה ולרוחבה של הארץ. הרחק מתחומי מדינת התקשורת, מתל אביב. גם אם תנערו את הציבור הנקרא ימני, מעלה ומטה ובכל כיוון, לא תמצאו אצלו את השנאה היוקדת אל הקהילה הלהט"בית אשר סופה רצח. ולשם התזכורת, טרם הוכחה סיבת הרצח בבר נוער. אין ולא תמצאו את השנאה לזרים שאותה מלבישים עלי ועל סביבותיי. אדרבה, מי שצפה או היה בהפגנות האחרונות יודע ממקור ראשון מהי עוצמת השנאה אל האחר. רק שבשם הנימוס יקראו לו הציבור הימני והדתי.
אין במה תקשורתית אחת, אין ערוץ ממלכתי אחד, אשר ינסה להביא תמונה במלואה. לא תישמע דעת הימין כהוגן, לא תישאלנה השאלות ברוח נעימה, אלא מתנשאת. וכמובן גם מוטעית. כך שואל רזי ברקאי את השר בנט: "היסטורית זה יוצא מהמחנה שלכם. עמי פופר ויונה אברושמי ויגאל עמיר. מה לעשות שהמחנה שלך מייצר את האנשים האלה. כל האנשים שהזכרתי הם עם כיפה על הראש". מה לעשות? היסטורית? שנפתח את חשבון העבר וגם ההווה? הדור הצעיר לא יודע כנראה שאחרי הסזון בא טיבוע האונייה "אלטלנה", ובפקודת ראש הממשלה נרצחו 16 יהודים. האם נרחיק עדות עד ראשי חמאס האומרים כי הם מקבלים עידוד לפעולותיהם החבלניות מראשי השמאל והתקשורת בארץ? אם מישהו מעוניין בהתחשבנות, כל הקלפים יצאו החוצה. לא בטוח שהתוצאה תהיה בצד של השמאל הקיצוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו