"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הישג לק"ש, אבל התוצאה לפרוטוקול

,עודכן

1אחרי שהבטיחה באופן מעשי את הזכייה באליפות, מכבי ת"א הגיעה מאוד משוחררת ובטוחה בעצמה לק"ש, למשחק הראשון בשרשרת של משחקים לפרוטוקול.

אולי לרגל האליפות המתקרבת ולקראת החג שבפתח ראינו מחצית ראשונה באווירת סוף עונה, שלא הותירה כל רמז למה שראינו בהמשך.

המחצית השנייה היתה אחת הטובות שראינו לאחרונה. המשחק היה מעניין, קצבי ועם הרבה הזדמנויות ושערים נהדרים. בחלק הראשון של המשחק בק"ש התמקדו בהגנה ובשמירה צמודה על שחקני מכבי, אבל במחצית השנייה העסק השתנה.

שינוי המגמה במשחק של הקריה היה בולט ותרמו לכך גם החילופים של ברק בכר שעזרו מאוד לקבוצה.

קהת וכמובן עמאשה, שכבש שער אדיר מזווית קשה, תרמו לשיפור במשחק של המקומיים. קולה, מנגה ועאבד עשו הרבה בעיות להגנה הצהובה.

2המשחק הזה הוסיף הרבה נקודות זכות לק"ש. הקבוצה של בכר שומרת במשך רוב העונה על יציבות עם ניהול נכון ותקציב שפוי. איזי שרצקי נותן שיעור פעם אחר פעם איך צריכה להתנהל ולהיראות קבוצה ישראלית.

דוגמה קטנה: שרצקי ויתר - גם בגלל סיבה כלכלית - על מגינים כמו מטוביץ' וגבאי שהיו חלק חשוב בעונת האליפות ההיסטורית, תמורת שחקנים כמו דלמוני, אלקיים ואוחיון שאולי עולים פחות אבל מציגים יכולת לא פחות טובה.

שרצקי מוכיח בכל עונה את טביעת העין שלו בכל הקשור לבחירת שחקנים ולא פחות חשוב, הוא יודע מתי לשחרר את אלו שמיצו את עצמם.

גם ההחלטה של שרצקי ללכת עם בכר, שזכתה ללא מעט ביקורות, הוכיחה עצמה כנכונה.

המאמן הצעיר מוליך את הקבוצה בבטחה בצמרת הגבוהה ולמרחק נגיעה מהגביע. זה הטוב ביותר שאפשר לצפות מקבוצה כזאת.

3מכבי ת"א הציגה אתמול משחק בינוני שבו נצץ שחקן אחד מעל כל היתר. בשער הראשון זהבי ניצל עמידה רשלנית מאוד של החומה כדי לכבוש בקלות, אבל זה לא מפחית מאיכות הבעיטה שלו. השער השני כבר היה מלאכת מחשבת ונתן עוד חותמת לאיכות ולתרומה שלו.

אין ספק שזהבי הוא הערך המוסף של מכבי והגורם הישיר לתואר האליפות שאוטוטו תהפוך רשמית.

זהבי היה מנצח גם את המשחק הזה עבור מכבי, אלמלא טעות משותפת של איתן טיבי וחואן פאבלו שלא אופיינית להגנה הבטוחה והיציבה של מכבי לאורך רוב העונה.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

שלמה שרף

מגדולי מאמני הכדורגל בישראל. שיחק בצעירותו בהפועל כפ"ס, אבל התפרסם בעיקר בזכות הישגיו על הקווים. הוביל את מכבי חיפה לאליפות ראשונה בהיסטוריה (בסך הכול שלוש אליפויות), אימן את נבחרת ישראל במשך שמונה שנים, באחת התקופות המרגשות שלה ומשמש כבר 20 שנה כפרשן כדורגל, כולל בתוכנית "יציע העיתונות" בערוץ הספורט. שרף מחזיק גם בתואר המנהל המקצועי של בית"ר נס טוברוק, שידוע בזכות טיפוח כישרונות צעירים.

כדאילהכיר