"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השעיית הרופאים: מצער, אבל מוצדק

,עודכן

בחודשים האחרונים חזרו והתריעו בכירים במערכת הבריאות כי התיירות הרפואית בבתי החולים הציבוריים פוגעת באופן קבוע בחולים הישראלים, וכי היא עלולה להביא להשחתה קשה של אחת מהמערכות החברתיות החשובות והרגישות ביותר: מערכת הבריאות הציבורית.

תחקיר "עובדה" שפורסם אתמול הראה פעם נוספת כי ההשחתה כבר קיימת במלוא עוזה אצל חלק מבכירי הרופאים בישראל, וכי מנהלי מחלקות בבית החולים איכילוב בתל אביב מעזים לדרוש תשלומים פרטיים אסורים מחולים שמיועדים להגיע אליהם לניתוח בבית החולים הציבורי - אותו בית חולים שהמדינה מתקצבת בכספי המסים שכולנו משלמים.

ההחלטה שקיבל פרופ' גבי ברבש, להשעות את שלושת הרופאים מתפקידם עד לבירור הפרשה, היא מוצדקת - למרות ודווקא מכיוון שמדובר ברופאים כה בכירים ומוערכים. ברבש כבר נכווה בפרשות אחרות, והוא אינו יכול להחריש כאשר מתגלה כי הרופאים בביה"ח שהוא מנהל נוהגים כך.

ואולם מה שחייב להדאיג הרבה יותר את כל האזרחים היא הערכת בכירים במערכת הבריאות כי מדובר רק בקצה הקרחון וכי התיירות הרפואית פוגעת בנו באופן קבוע ויומיומי. התיירים תופסים את המקום שלנו בחדרי הניתוח, במיטות האשפוז וביחידות לטיפול נמרץ. רופאים בכירים מעידים כי הם תופסים גם את המקום של ילדים ישראלים במחלקות הילדים.

אפשר בפירוש לומר שהתיירות הרפואית פוגעת בבריאותנו. הרי מבקר המדינה כבר התריע כי התורים המתארכים לניתוחים בבתיה"ח הציבוריים (בין השאר בגלל התיירות הרפואית) פוגעים באופן ממשי בבריאות החולים ועלולים לקצר את חייהם.

ומה עשה עד עתה משרד הבריאות? כמעט כלום. המשרד לא מקיים כל בקרה או פיקוח משמעותיים על התיירות הרפואית. הוא לא בודק למשל, איך נפגעים הישראלים מהתופעה, כפי שהוא לא קיים מעולם כל בקרה על שירותי הרפואה הפרטיים הפועלים עבור ישראלים ועבור תיירות רפואית בכל בתיה"ח הציבוריים בירושלים.

בעקבות הגילויים על איכילוב, הסתפק משרד הבריאות שוב בעיקר בהצהרות ובהבעת זעזוע. אבל זה מעט מדי ומאוחר מדי אחרי שנים שהפקיר את בתיה"ח ללא בקרה על תחומים רבים שיש בהם אפשרות ממשית להשחתה ולפגיעה קשה בחולים.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

רן רזניק

כתב בריאות

כדאילהכיר