פרופסור יעקב פרנקל, ללא ספק ועל דעת רוב המומחים, מועמד מתאים ביותר לתפקיד נגיד בנק ישראל לעת הזאת. כישוריו המקצועיים מעולים ושמו הולך לפניו ככלכלן בעל שם עולמי. החלטתו להסיר את המועמדות היא הפסד של ממש לכלכלת ישראל, ותרחיק רבים וטובים מלקחת חלק בחיים הציבוריים במדינה. יש קו דק מאוד בין בדיקת התאמה של מועמד לתפקיד לבין יצירת אווירה של רדיפה. שום אדם רציני לא יהיה מוכן לצעוד במטווח שבו כל רגע ציידים מכוונים אליו נשק מושחז, חרב פיפיות.
איני יודע מה היה החומר שהוגש לוועדת טירקל. אשר על כן אין לי יכולת להעריך מדוע התעכב האישור ואם היו בפני הוועדה סוגיות מהותיות שדרשו התמשכות הבדיקה. מכל מקום מתקבל הרושם שהיה שיהוי של ממש בקבלת ההחלטות על ידי הוועדה, לכאן או לכאן. אם היה חומר מהותי בפני הוועדה, היה צריך לקבל את ההחלטה עוד לפני זמן, ואם היה חומר שאין בו פגם של ממש במינוי, לא היתה סיבה להשהיה.
במשך שנים רבות היו במדינת ישראל מינויים בעייתיים לתפקידים ציבוריים. מי לא זוכר את ימי מפא"י העליזים ואת מרכזי הג'ובים של הליכוד. בחברה הישראלית בשנים האחרונות מתקיים תהליך חשוב של תיקון הכרחי ועל כך יש לברך. מי היה מעלה על דעתו בשנים עברו שאדם מתאים לא יוכל להיות רמטכ"ל עקב חריגות בנייה וקצין בכיר מעולה לא יוכל להמשיך בשירות צבאי עקב דיווח כוזב על נהיגה ברכב והרשימה עוד נמשכת. יש לברך על תהליך התיקון, אולם כמו במקרים רבים במדינתנו, יש מעבר מהיר מקיצוניות לקיצוניות.
אחת התופעות החמורות סביב המינוי היתה התנהלותה של התקשורת. מאז עלתה מועמדותו של פרנקל, בכל יום התנהלה תעשייה של הפצת שמועות, יצירת דה־לגיטימציה, ריבוי הדלפות והטלת ספק בכישוריו על רקע תפקידים קודמים שלו.
ייתכן כי המערכה המתוזמנת לא נועדה אלא לפגוע בראש הממשלה ובשר האוצר שביקשו לקדם את המינוי. טובת המדינה פחות חשובה, העיקר לפגוע בהנהגתה.
ליעקב פרנקל לא תחסר פרנסה או תעסוקה. אדם במעמדו לעולם לא הולך בטל. חוששני שהסרת מועמדותו של פרנקל מרימה דגל לבן על ידי אנשים ונשים ראויים שישראל זקוקה להם בכל התחומים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו