בעת שבארה"ב ביהמ"ש העליון מאשר נישואים חד־מיניים, ברוסיה הולכים בדיוק בכיוון ההפוך: הנשיא ולדימיר פוטין אישר חוק, המכוון נגד הקהילה ההומו־לסבית ברוסיה והאוסר "הפצת תעמולה של יחסי מין לא מסורתיים" בקרב קטינים. המטרה: לקדם ערכים מסורתיים על פני עקרונות מערביים וליברליים.
צילום: רויטרס
על פי החוק החדש, יהיה אפשר להטיל קנסות גדולים על גורמים שמפיצים מידע בנוגע ללסביות, להומואים, לדו־מיניים ולטרנסקסואלים. מדובר בגירסה לאומית של חוקים עירוניים, הקיימים כבר כיום ואוסרים פעילות או התקהלות של נציגי הקהילה ההומו־לסבית.
לחוק החדש והאנטי־מודרני יש שיניים חדות למדי: הוא גורס כי הפצת תעמולה גאה היא מעשה שאפשר להטיל בגינו קנס של 166 דולר. אם תעמולה זו מופצת באמצעי התקשורת ההמוניים, יכול גובה הקנס להגיע ל־6,600 דולר. אם זה לא נשמע גרוע מספיק, מי שיארגן הפגנות שבמהלכן יופר החוק החדש, עלול לחטוף קנס עצום של כ־30,500 דולר.
עוד לפי ההוראה החדשה, אזרחים זרים שיפרו את החוק לא יצטרכו לשלם את הקנס העצום. עם זאת הם עלולים להישלח למאסר מנהלי של עד 15 ימים, ולאחר מכן למצוא את עצמם מגורשים מרוסיה.
גם בקרמלין וגם בכנסייה האורתודקוסית מתייחסים לעקרונות המערביים כגורם המשחית את הנוער הרוסי. מאז ניצח בבחירות האחרונות, נוקט פוטין מדיניות חברתית שמרנית יותר מבעבר, שבמסגרתה הוא פועל נגד קבוצות, ובהן הקהילה ההומו־לסבית. העקרונות הליברליים נחשבים בעיני פוטין לחלק ממה שהצית את המחאה נגדו עוד לפני הבחירות.
בשבוע שעבר התייחס הנשיא הרוסי לחוק ואמר כי הוא נועד להגן על ילדים ועל קטינים. "אנו מצפים שמדינות אחרות לא יתערבו בחקיקה שלנו", הדגיש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו