"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הרפורמה הבאה: חברת החשמל"

שר האנרגיה סילבן שלום פותח חזית מול אחד הוועדים החזקים במשק: "נפטר עובדים, נפסיק את החשמל חינם ונוריד מחירים" • מבטיח: "ייצוא הגז הטבעי מישראל יקטן"

,עודכן
צילום: ליאור מזרחי // השר שלום

אחרי הסלולרי והנמלים, מתגבשת בממשלה הרפורמה הגדולה הבאה: חברת החשמל.

שר האנרגיה והמים סילבן שלום החל במהלך שיביא לפיטורים של עד 2,000 עובדים, ינתק את הזרמת החשמל חינם לאלה שיישארו ויקים גוף מקצועי חדש שינתב את צריכת החשמל מחברת החשמל לספקים פרטיים, דבר שיוביל, לדבריו, להורדת מחירים. בראיון ל"ישראל היום" אומר שלום גם כי ייצוא הגז הטבעי מישראל יקטן משמעותית.

לדברי שלום, שהיה בעבר יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, "כשנכנסתי לתפקידי גיליתי שיש לחברה 76 מיליארד שקל חוב. זה סכום עצום וכמעט בלתי נתפס. בחברה עסקית הבעלים היה צריך מייד לפטר את הדירקטוריון ואת ההנהלה ולחקור מה קרה".

תחרות לחברת חשמל

לדבריו, "רפורמה בחברת החשמל היא דבר נחוץ. התחלתי בשיחות עם העובדים ועם החברה, וכמובן עם החשבת הכללית באוצר ועם רשות החשמל, וכשנסיים, נגבש רפורמה אמיתית שתיתן פתרונות מהותיים למצבה של חברת החשמל. הרפורמה תכלול צמצום משמעותי בכוח אדם. ניאלץ לפטר עד 2,000 עובדים. נבטל גם את החשמל חינם שהם מקבלים כבר עשרות שנים".

מהלך נוסף ברפורמה יהיה כאשר יוקם גוף עצמאי שיקבע בכל רגע נתון מניין יזרום החשמל לצריכה הביתית, מחברת החשמל או מהחברות הפרטיות. באופן כזה, אומר שלום, תישמר התחרות בין הגופים והמחירים יירדו.

הבשורה החשובה השנייה של שלום בתחום האנרגיה היא כי ייצוא הגז יקטן משמעותית לעומת הנתונים שנקבעו בדו"ח צמח. מבחינת שלום, למרות הרווחים המיידיים שיהיה אפשר לגרוף מהמס שתגבה המדינה מהייצוא, יש לשמור על הגז הטבעי שנמצא בשטח ישראל - בידי המדינה. שלום רואה בכך ערך לאומי ממש, לטובת השנים הבאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר