"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דנקנר מגייס לעזרתו את הציונות - וגם את אמא

הטייקון על הקרב מול קרן יורק: "זה מאבק של ישראלי־ציוני מול קרן זרה ודורסנית" • האם זהבה: "מנסים לעקוץ אותו, אין לי ספק שהוא ייצא מהבוץ"

,עודכן
צילום: קוקו // דנקנר בביהמ"ש, בחודש שעבר

נוחי דנקנר ממשיך להילחם על השליטה באחזקותיו: אי.די.בי מיהרה לפנות אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה "לסלק על הסף" את רצונן של נציגויות בעלי האג"ח בחברת אי.די.בי פיתוח ואי.די.בי אחזקות להתאחד ולהשתלט על שתי החברות. בחברה הגדירו את המהלך כ"בקשת השתלטות עוינת". הדיון בביהמ"ש צפוי להתקיים ב־6 ביוני, יום חמישי הבא.

פרקליטי אי.די.בי כתבו כי "אין כל בסיס בדין לכפות על החברה 'הסדר' ללא הסכמתה". בצמרת אי.די.בי הביעו תמיהה כיצד מסכימות שתי הנציגויות להעמיק את ה"בור" הגירעוני, משום שלטענת נציגות אי.די.בי פיתוח, החברה היא חדלת פירעון.

בסביבתו של דנקנר נמצאים כעת בקרב הגדול על השליטה בקבוצה. אתמול גויסה דמות מעט מפתיעה למערכה: אמו של נוחי דנקנר, זהבה, ששימשה בעבר הלא רחוק דירקטורית באי.די.בי. זהבה דנקנר התראיינה לכלי התקשורת ואמרה: "אני מאוד כועסת על מה שקורה. נוחי מנסה להציל את החברה ורק מנסים לעקוץ אותו. מחפשים אותו בגלל קנאה וצרות עין. אין לי ספק שהוא ייצא מהבוץ". לדבריה, בנה אינו מתכוון לברוח והוא אדם שורשי. היא הזכירה כי הסבא־רבא שלו היה מהבילויים, ראשוני הציונים שעלו לארץ בסוף המאה ה־19.

דנקנר עצמו אמר אתמול בבוקר: "אני יוצא היום לעוד יום של מאבק, מאבק של ישראלי־ציוני מול קרן זרה דורסנית ותוקפנית, ואני עושה את זה עבור מחזיקי האג"חים שלנו, של כל החברות בקבוצה, ועבור 40 אלף העובדים שלנו".

הקרב הנוכחי, שמתחולל ככל הנראה בחדרי חדרים, הוא בין מחזיקי האג"ח לבנקים. הראשונים יבקשו לשכנע את האחרונים שיצטרפו לבקשה וישתלטו יחדיו על אי.די.בי. בהקשר זה פנתה אתמול יו"ר מרצ זהבה גלאון למפקח על הבנקים, דוד זקן, וביקשה ממנו לבחון את התנהלות הבנקים לקראת ההצבעה על הסדר החוב המתגבש באי.די.בי.

גלאון ביקשה כי המפקח ינחה את הבנקים שלא לעשות שימוש לרעה בכוחם כבעלי זכות הצבעה בחברות הציבוריות על מנת לשרת אינטרסים אחרים, הקשורים בחובותיהן של החברות במעלה הפירמידה של דנקנר, דוגמת גנדן וטומהוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר