"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רה"מ: "מברך בדיקת הוצאות אישי ציבור לאורך השנים"

הודעת המבקר - בעקבות פרסומים על הוצאות בית רה"מ והתקנת המיטה בטיסה • משרד רה"מ: ההוצאות בשנת 2012 גדלו חשבונאית בגלל החזרי חובות מהעבר

,עודכן
ביצר את שלמות ירושלים על ידי הכרת ארה"ב בעיר כבירת ישראל. נתניהו. צילום: משה מילנר / לע"מ

בעקבות פניות של גופי ציבור וחברי כנסת, ובהם זו של ח"כ איתן כבל, הודיע אתמול מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, כי החליט לפתוח בבדיקת נושא ההוצאות של אישי ציבור שהמדינה משתתפת בהוצאותיהם השונות בארץ ובחו"ל.

בהודעת משרד המבקר נאמר כי ההחלטה התקבלה "בהמשך לפרסומים על הוצאות בית רה"מ והתקנת המיטה במטוס בעת הטיסה ללונדון". בשבוע הבא יקיים המשרד דיון על היקף הבדיקה. לדברי המבקר, "הנושאים הללו צריכים להגיע להסדרה שקופה וברורה כלפי הציבור".

ממשרד רה"מ בנימין נתניהו נמסר כי "רה"מ מברך על החלטת מבקר המדינה לבדוק את הוצאות אישי ציבור בישראל לאורך השנים".

רה"מ ניצל 60% מהתקציב

על פי החוק, זכאי רה"מ - מלבד הוצאות המעון הרשמי המוחזק כולו בידי המדינה - גם להוצאות עבור אחזקת ביתו הפרטי. אם יש לרה"מ יותר מדירה פרטית אחת, עליו לבחור בדירה אחת בלבד שאותה תממן המדינה. על כן יבדוק המבקר את הוצאות אחזקת הבית של משפחת נתניהו בקיסריה, את בית משפחת אולמרט ברחוב שינקין בת"א וכן את חוות השקמים של משפחת שרון.

אתמול הבהירה חשבות משרד רה"מ כי הוצאות מעון רה"מ ב־2012 שפורסמו אינן משקפות גידול בתקציב לעומת שנים עברו, אלא שמדובר בהסדר חוב שהצטבר בשלוש השנים האחרונות, כ־400 אלף שקלים בכל חודש.

כמו כן הדגישו במשרד רה"מ כי הוצאות אחזקת מעונו אף ירדו ב־2012 לעומת שנים עברו, ובפועל הוא עמד על 2.9 מיליון שקלים לעומת 3.1 מיליון שנה קודם לכן. עוד אמרו במשרד רה"מ כי נתניהו הותיר בקופת המשרד יותר מ־2 מיליון שקלים שלא נוצלו, כך שבפועל, במהלך שנת 2012 ניצל נתניהו רק 60 אחוזים מהתקציב שהגיע לו על פי חוק על הוצאות המעון, הביגוד והשאר.

הוצאות הנשיא הוכפלו

בכל מקרה, אם יחליט המבקר להכליל גם את משכן הנשיא בדו"ח הביקורת, צפוי להתגלות בו גידול משמעותי בתקציב משנה לשנה - בזמן כהונתו של שמעון פרס. כשפרס נכנס לתפקידו ב־2007 עמד תקציב משכן הנשיא על כ־25 מיליון שקלים - סכום דומה לזה שניצל בכל שנה קודמו בתפקיד משה קצב. ואולם כעבור שנה צמח התקציב ל־36 מיליון, וכך המשיך התקציב לגדול בכל שנה עד שהגיע ל־51 מיליון שקלים - פי שניים מהתקציב המקורי בשנת 2007.

כזכור, לאחרונה פנה המבקר לרה"מ וביקש ממנו הסברים בעקבות פניית התנועה לאיכות השלטון בנוגע לעלות נסיעותיו לחו"ל. התנועה ציינה את הפרסומים האחרונים בעניין זה, ובהם את הכתבה בערוץ 10, שלפיה לשכת רה"מ דרשה לקראת נסיעתו של נתניהו בחודש שעבר ללונדון להלוויית מרגרט תאצ'ר להתקין במטוס מיטה לשינה, שעלותה הסתכמה בכחצי מיליון שקלים.

נוסף על כך, בעקבות עתירה מנהלית של התנועה לחופש המידע, חשפה לאחרונה לשכת רה"מ את הוצאות המעון הרשמי של רה"מ וכן את הבתים הפרטיים בקיסריה וברחוב עזה בירושלים. הנתונים שנמסרו הצביעו לכאורה על זינוק חד בתקציב, בשיעור של כ־80 אחוזים, בתוך ארבע שנים.

אלונה וינגורד, מנכ"לית התנועה לחופש המידע, מסרה כי "החלטת מבקר המדינה מעבירה מסר חשוב לרשויות כי חובתן לתת דין וחשבון לציבור על התנהגותן כנבחרי ציבור".

בהכנת הידיעה השתתףשלמה צזנהטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר