"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תקציב בית הנשיא קוצץ בשליש

הלחץ עשה את שלו? • סעיף ההוצאות יקטן לעומת השנים הקודמות • המדינה מממנת את הוצאותיהן של אלמנות הנשיאים לשעבר

,עודכן
צילום: דודי ועקנין // בית הנשיא בירושלים, ארכיון

לאחר שתקציב משכן נשיאי ישראל זינק פי שלושה והגיע לשיא היסטורי של כ-62 מיליון שקלים בשנת 2012 לעומת 21.4 מיליון שקלים בשנת 2000 בגלל שיפוצים והוצאות אירוח, תקציב בית הנשיא יקוצץ ב-35% ויסתכם בקרוב ל-40 מיליון שקלים. תקציב בית הנשיא היה גבוה מהרגיל גם בשנתיים הקודמות ועמד על 55.6 מיליון שקלים ב-2011 ועל 52.6 מיליון שקלים ב-2010 בגלל הוצאות גבוהות על שיפוץ המבנה, על אבטחה ועל הוצאות אירוח.

על פי ספר התקציב החדש שהממשלה אישרה השבוע, נקבע כי תקציב בית הנשיא יקוצץ גם ב-2013 ויעמוד על 39.95 מיליון שקלים, אך מסתמנת חריגה מסוימת בגלל הוצאות גבוהות על שיפוץ אחרי שחלקים מהמבנה קרסו בנוסף לקריסת מערכות החשמל והביוב שהפכו את המשכן "לבלתי ראוי לשימוש". אירוח הנשיא ברק אובאמה הביא להוצאה לא מתוכננת של 1.3 מיליון שקלים.

סעיף הטיסות של הנשיא פרס גדל בשנים האחרונות בין שלושה לשישה מיליון שקלים והשנה הוא כבר עומד על 4.6 מיליון שקלים. סעיף הטיסות של פרס לחו"ל עמד על 7.4 מיליון שקלים ב-2012. התקציב כולל כ-1.2 מיליון שקלים הוצאות על רכב, כחצי מיליון שקלים על דלק ו-1.6 מיליון שקלים על שכר דירה וארנונה.

לשכתו של פרס מממנת גם את הוצאות לשכות הנשיאים ואלמנות הנשיאים לשעבר. לשכת הנשיא משה קצב תוקצבה ב-240 אלף שקלים ב-2012 ובעוד 692 אלף שקלים עבור הפנסיה. לשכת הנשיא לשעבר יצחק נבון מתוקצבת ב-1.39 מיליון שקלים. תקציב לשכת אורה הרצוג, אלמנתו של הנשיא חיים הרצוג מתוקצבת ב-555 אלף שקלים ותקציב לשכת ראומה ויצמן, אלמנתו של הנשיא עזר ויצמן מתוקצבת ב-504 אלף שקלים. בנוסף, שתי נשות הנשיאים לשעבר מקבלות פנסיה בסך 37.5 אלף שקלים וכול אחת מתוקצבת ב-450 אלף שקלים בשנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר