"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: ספינה ישראלית הותקפה ליד איחוד האמירויות

לספינה, הנמצאת בבעלות חלקית של איש עסקים ישראלי, נגרם נזק קל • אין אנשי צוות ישראליים • ככל הנראה, היא הותקפה בטיל שירו משמרות המהפכה

,עודכן
אונייה במפרץ הפרסי // צילום ארכיון: אי.פי // אונייה במפרץ הפרסי

המתיחות במפרץ הפרסי:ספינה ישראלית הותקפה בקרבת חופי איחוד האמירויות. לספינה נגרם נזק קל לאחר שהותקפה ככל הנראה בטיל שירו משמרות המהפכה.

על פי הדיווח הראשוני ברשת "אל-מיאדין" הלבנונית המזוהה עם חיזבאללה, הספינה נפגעה בקרבת האמירות פוג'יירה ושמה הוא "Hyperion" ששייכת לכאורה לחברת PCC. כך דווח גם בערוץ האיראני בשפה הערבית"אל-עאלם".

בספינה אין אנשי צוות ישראלים ואין לה סממנים ישראליים. מדובר בתקיפה איראנית על ספינה אזרחית בנתיב שייט בינלאומי. הספינה היא ספינה זרה שנחכרה בידי חברה בינלאומית, בבעלות חלקית של איש העסקים הישראלי רמי אונגר.

על פי אתר העוקב אחר תנועות כלי שיט, מדובר בספינה שנושאת כלי רכב בשם "Hyperion Ray" שנצפתה לאחרונה מול חופי האמירויות. כרגע כלי השיט נמצא מול נמל פוגיירה אחרי שהגיע לשם מנמל בכוויית. הספינה מפליגה כבר שש שנים תחת דגל איי הבהאמה.

תקיפה דומה לפני חודשיים

בפברואר האחרון התרחשפיצוץ באוניית משאבבעלות ישראלית במפרץ עומאן. האונייה, "אם.וי. הליוס ריי", נשאה את דגל איי הבהאמה והייתה שייכת לחברה ישראלית שרשומה באיי מאן. אותה ספינה הייתה בדרכה לסינגפור. בעלי החברה שרשומה באי מאן הוא איש העסקים הישראלי אברהם אונגר בן ה-74, איל ספנות שעוסק בין היתר ביבוא מכוניות.

בשבוע שעבר ספינה של משמרות המהפכה האיראנייםהותקפה בים האדום.על פי הדיווחים, הספינה, ששמה "סביז", נפגעה מטיל בודד שנורה לעברה והיא התקשתה להמשיך בשייט. גורם אמריקני מסר לעיתון ה"ניו יורק טיימס" כי ישראל עדכנה את ארצות הברית שכוחותיה תקפו את הספינה האיראנית. הגורם אמר כי הישראלים הגדירו את התקיפה כפעולת תגמול לתקיפות של האיראנים נגד כלי שיט ישראליים, וכי הספינה ניזוקה מתחת לקו המים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר