"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ציור בשווי כחצי מיליון דולר הושחת בטעות
זוג צעירים מדרום קוריאה הרסו יצירה של אמן הגרפיטי ג'ון וואן, לאחר שחשבו כי גם הקהל יכול לקחת בה חלק • התקרית הגדילה את העניין סביב הציור
היצירה שהושחתה בטעות, בדרום קוריאה, שלשום // צילום: רויטרס // היצירה שהושחתה בטעות, בדרום קוריאה, שלשום

ציור בשווי כחצי מיליון דולר הושחת בטעות

זוג צעירים מדרום קוריאה הרסו יצירה של אמן הגרפיטי ג'ון וואן, לאחר שחשבו כי גם הקהל יכול לקחת בה חלק • התקרית הגדילה את העניין סביב הציור

,עודכן

יצירה בשווי חצי מיליון דולר נהרסה בסוף השבוע בדרום קוריאה, לאחר שזוג צעירים הרס אותה השבוע בטעות.

קוריאה: זוג הרס בטעות ציור בשווי חצי מיליון דולר

בני הזוג, הנמצאים בשנות ה-20 לחייהם, צפו בתערוכה של אמן הגרפיטי האמריקני הנודע ג'ון וואן, שהתקיימה בגלריה בקניון לוטה וורלד שבעיר הבירה סיאול. היצירה, שרוחבה כשמונה מטרים וגבוהה כשלושה מטרים, לא הייתה ממוסגרת, ולפניה הונחו מברשות וצבעים. בשלב מסוים, הגבר הרים את אחת המברשות והוסיף מספר משיחות צבע שחורות ליצירת האמנות, כשזוגתו מצלמות אותו בטלפון הנייד שלה, וזאת מתוך מחשבה שמדובר ביצירה ציבורית שכל אחד יכול להוסיף אליה נגיעה משלו.

רק בהמשך גילו השניים כי מדובר ביצירה מיוחדת של האמן שנוצרה בשנת 2016, שלא מוסגרה בשל גודלה, וכי המברשות ומכלי הצבע היו חלק מהיצירה המלאה, כחלק מסט שלם לצד עבודת הגרפיטי עצמה.

היצירה שהושחתה בטעות, בדרום קוריאה, שלשום // צילום: רויטרס
היצירה שהושחתה בטעות, בדרום קוריאה, שלשום // צילום: רויטרס

ברגע שמנהלי התערוכה שמו לב למשיחות הצבע שהוספו ליצירה, הם בדקו במצלמות האבטחה ופנו למשטרה בבקשה לעצור את השניים. אז, התברר כי בני הזוג כלל לא רצו לפגוע ביצירה, אלא שהם פשוט לא הבינו את הקונספט שלה.

קאנג ווק, מנכ"ל החברה שארגנה את התערוכה, אמר כי "פנינו למשטרה ברגע שגילינו את ההשחתה, אבל כאחראים על המיזם אנו לא מתכננים לפגוע בזוג בגלל הטעות שלהם שבוצעה בתום לב, ונשתדל שהטעות לא תגרום להם נזק רב".

מכל צבע שהונח מול היצירה שנהרסה // צילום: רויטרס
מכל צבע שהונח מול היצירה שנהרסה // צילום: רויטרס

הא ג'יי-גון, מומחה תרבות דרום קוריאני, סיפרה לרשת החדשות האמריקנית ABC כי "כיום מציגים בגלריות לא פעם מיזמי ענק של ציירי גרפיטי, ולא תמיד ברור לקהל שזו יצירה יקרה ושהוא לא צריך לקחת בה חלק. אני צופה שיהיו בעתיד המון תקלות מהסוג הזה, ולדעתי צריך לייצר שמירה טובה יותר של היצירות כדי שיהיה ברור שזו אמנות גמורה, ולא משהו שכל הציבור מצייר".

כך או כך, מרגע פרסום התקלה, קהל גדול יותר ביקש לראות את יצירת הגרפיטי של האמן, שלא נפגעה באופן מהותי. כדי למנוע את הסיכוי שהיצירה תיפגם פעם נוספת, הוחלט להציב גדר קטנה ושלטים המבקשים מהקהל שלא לגעת בה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו