"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נגמרו התירוצים: רוטנשטיינר נגד מולדובה ולשכת התעסוקה

מערכת היחסים המורכבת עם התקשורת • הזימונים התמוהים של עבדה וכנעאן שלא משתלבים בהיררכיה • והצורך המיידי בשינויים בהרכב • אחרי הפתיחה המאכזבת של קמפיין מוקדמות גביע העולם, כל תוצאה מלבד ניצחון מחר מול מולדובה תקרב את וילי רוטנשטיינר ללשכת התעסוקה

,עודכן
צילום: אלן שיבר // וילי רוטנשטיינר. אי אפשר לאבד נקודות גם ביום רביעי

1 חתול ועכבר. מאמן הנבחרת וילי רוטנשטיינר כנראה לא יצליח לשנות את פני הכדורגל הישראלי, אבל הוא מתעקש שיחסה של התקשורת כלפי הנבחרת הלאומית קשה מדי, אולי אפילו חסר פרופורציות. בשיחות עם ראשי ההתאחדות, הבהיר האוסטרי יותר מפעם אחת כי יש לעשות הפרדה בין התקשורת לנבחרת.

זה החל במהלך הטיסות למשחקי החוץ, כאשר המאמן האוסטרי העדיף בכל הזדמנות שעיתונאים לא יעלו עם השחקנים לאותה הטיסה, גם אם מדובר במדינות במיקום בעייתי ושקשה להגיע אליהן. יחד עם זאת, במסיבות העיתונאים הוא משתדל להיות ממלכתי ולענות בסבלנות ובהרחבה לכל שאלה. הוא ידע לאסוף את העיתונאים לתדרוכים עוד כשהיה בתפקיד המנהל הטכני, בעיקר כי הוא מבין את חשיבות התקשורת.

שחקני הנבחרת בסיום התיקו מול הסקוטים. יהיה שינוי כבר מחר? // צילום: אלן שיבר
שחקני הנבחרת בסיום התיקו מול הסקוטים. יהיה שינוי כבר מחר? // צילום: אלן שיבר

לאחר המשחק מול סקוטלנד החליט רוטנשטיינר להסביר לקבוצת עיתונאים מצומצמת שנשארה בבלומפילד במסיבת העיתונאים, מה לדעתו "עקום" ביחס התקשורת כלפי הנבחרת. העיתונאי הוותיק רון עמיקם שאל אם יש כוונה לבצע רוטציה לקראת המשחק מול מולדובה, שכן מדובר בנבחרת החלשה בבית, ונדמה שהאוסטרי חיכה לשאלה וירה כאילו הכינו לו למספרת: "לפני המשחק מול דנמרק אמרתם שזה משחק ש'חייבים לנצח', אבל כעת, אתם מכנים את מולדובה הנבחרת החלשה בבית, אז איך זה מסתדר?"

כלומר, אם ההבדלים בין דנמרק לישראל הם בערך כמו בין ישראל למולדובה, אז מדוע אין פה את ההבנה שהנבחרת הלאומית שלנו נחותה מול יריבות מסוימות והביקורות קשות מדי, על אף הבדלי הרמות?

2 צעירים בהיררכיה. בין הזימונים המעניינים לקראת פתיחת קמפיין מוקדמות המונדיאל, היו ליאל עבדה וחמודי כנעאן. שניהם מצטיינים בליגת העל, נחשבים לכישרונות צעירים ומבטיחים, ובהתאחדות לכדורגל אהבו לראות את דור העתיד כחלק מהסגל. בפועל, עבדה לא התלבש למשחק מול הדנים בעוד כנעאן נותר ביציע נגד סקוטלנד.

רפאלוב. נותר מחוץ לסגל כדי לשמור על כבודו? // צילום: אלן שיבר
רפאלוב. נותר מחוץ לסגל כדי לשמור על כבודו? // צילום: אלן שיבר

בהתחשב בכך ששחקן בכיר כמו ליאור רפאלוב (זכה לאחרונה בנעל הזהב בבלגיה) נותר מחוץ לסגל כדי לשמור על כבודו, לא ברור מה ניסה רוטנשטיינר להשיג בזימונים של עבדה וכנעאן. בנבחרת הסבירו שהמאמן הלאומי רוצה להעניק לשחקנים את הניסיון הדרוש ולראות אותם על המגרש יחד עם מנהיגים ותיקים כמו ביברס נאתכו וערן זהבי, אבל לשלב אותם בהדרגה, אולי - רק אולי - זה יקרה מול מולדובה מחר.

מעבר לכך, בהתאחדות סיפרו עד כמה חשובה לרוטנשטיינר ההיררכיה בנבחרת. ליאל עבדה וחמודי כנעאן לא עשו פרצופים וישבו בשקט אף שנותרו בחוץ. המאמן האוסטרי יודע שהחלטה כזאת לא היתה עוברת בשקט אם היה מזמין את ליאור רפאלוב - גם על ידי השחקן ובטח שלא בתקשורת, מה ששוב מחזיר אותנו ליחסיו של האוסטרי עם המדיות השונות.

ליאל עבדה. לא עשה פרצופים // צילום: אודי ציטיאט
ליאל עבדה. לא עשה פרצופים // צילום: אודי ציטיאט

3 עייפות מול תוצאות. מחר תפגוש ישראל את נבחרת מולדובה למשחק שבו שום תירוץ לא יתקבל וניצחון הוא בגדר חובה. אפרופו תירוץ, שחקני ההרכב עייפים אחרי שני משחקים בתוך שלושה ימים, נוסף על טיסה לקישינב.

חוץ מזה, שחקנים כמו חאתם עבד אלחמיד, עפרי ארד ומונאס דאבור, פצועים. עכשיו רוטנשטיינר צריך לבצע שינויים במשחק שבו כל תוצאה מלבד ניצחון תפיל לפחות שתי רגליים בכיסא המאמן. את האוסטרי לא מעניינת הביקורת של מאמן ויטסה על כך שאלי דסה סובל מעומס, או ששחקנים רבים ישחקו שלושה משחקים בתוך שישה ימים. האוסטרי, בצדק מבחינתו, רואה רק שלוש נקודות מול העיניים, אחרת הוא יגיע ללשכת התעסוקה מהר יותר משחשב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר